Donderdag 5 augustus was de start van de Brede Dak Maaltijden in de ontmoetingszaal van appartementencomplex Het Hemminkhof. Foto: PR

Donderdag 5 augustus was de start van de Brede Dak Maaltijden in de ontmoetingszaal van appartementencomplex Het Hemminkhof. Foto: PR

Brede Dak Maaltijden kent ook in Ruurlo goede start

Algemeen

Geloofsgemeenschap Sint Willibrordus volgt Zutphens voorbeeld

Door Jan Hendriksen

RUURLO - In Zutphen wordt het al 23 jaar georganiseerd: de Brede Dak Maaltijden. Mensen samenbrengen, aandacht voor elkaar, een plaats bieden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen eten, gemotiveerd vanuit christelijke inspiratie en bevlogenheid. In Ruurlo werd het ook opgestart en met succes. Alle gasten die de eerste avond op 5 augustus meemaakten hebben zich meteen aangemeld voor de volgende.  

“Er zijn zoveel mensen die elke dag alleen aan tafel hun maaltijd nuttigen. Allemaal onder hun eigen dak. Het Brede Dak wil mensen samenbrengen om een maaltijd te delen onder het motto ‘Samen eten doet eten’”, zegt mede-initiatiefnemer Margriet te Morsche. Het voorstel van Margriet en haar Ruurlose dorpsgenoot Wil Matti om ook daar met deze maaltijden te beginnen werd door de locatieraad van de Ruurlose rooms-katholieke Geloofsgemeenschap Sint Willibrordus met veel enthousiasme begroet en in korte tijd handen en voeten gegeven.
Margriet te Morsche: “Meer dan anderhalf jaar waren we in de greep van corona met alle beperkingen die dat veroorzaakt heeft. Wat hebben we het gemist om elkaar spontaan te mogen begroeten en bezoeken. De afstand was voelbaar en het was voor velen dan ook een eenzame periode.”

Gemeenschap
Geloofsgemeenschap Sint Willibrordus Ruurlo heeft dit jaar wat te vieren met het honderdvijftigjarig bestaan van de Sint Willibrordus kerk. De kerk wil naast een plek van samen vieren, ook een gemeenschap zijn die met elkaar wil delen. “Er voor elkaar zijn als uitgangspunt. Je kunt dan denken aan de grote groep ouderen in onze geloofsgemeenschap. Maar voor de duidelijkheid: we willen ons niet beperken tot een speciale doelgroep”, aldus Te Morsche.
Op donderdag 5 augustus was de start van de Brede Dak Maaltijden in de ontmoetingszaal van appartementencomplex Het Hemminkhof aan de Wildenborchseweg. Gasten en vrijwilligers genoten met elkaar van een gezellige en fijne ontmoeting en maaltijd. Margriet te Morsche: “We hopen mits de coronamaatregelen dat toelaten straks nog wat meer mensen te mogen begroeten. Op elke eerste donderdag van de maand zal er bij Het Hemminkhof een maaltijd worden verzorgd.”

Samenkomst
Vanwege het maximale aantal mensen dat men onderdak kan bieden moeten belangstellenden zich wel van te voren aanmelden. De gasten van de eerste maaltijd waren zo enthousiast dat ze zich allemaal direct hebben opgegeven voor de maaltijd op donderdag 2 september. De samenkomst begint om 17.00 uur en om 17.30 uur worden de maaltijden geserveerd. Aanmelden of meer informatie? Dan kan men een e-mail sturen naar info@willibrordkerkruurlo.nl of bellen met Annie Strijker, tel. 0573-452652. Dat kan ook wanneer men vervoer naar Het Hemminkhof nodig heeft. Drankjes, koffie of thee kosten één euro en voor de maaltijden wordt een zelf te bepalen bijdrage van minimaal vijf tot tien euro gevraagd.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant