Ook dit jaar geen allegorische optocht in Ruurlo. Foto: PR.

Ook dit jaar geen allegorische optocht in Ruurlo. Foto: PR.  

Septemberfeest Ruurlo 2021 gaat niet door

Algemeen

Ook geen verlichtingsroute

Door Jan Hendriksen

RUURLO – Met pijn in het hart heeft Oranjevereniging Ruurlo moeten besluiten om het Septemberfeest 2021 niet door te laten gaan. Voor het tweede achtereenvolgende jaar gaat er een streep door vanwege de coronasituatie. Het Ruurlose feest onder het motto ‘Reurle Neugt Oe’ zou plaatsvinden in het tweede weekeinde van september.

Na de persconferentie eind juni van het kabinet had Oranjevereniging Ruurlo gezamenlijk met Stichting De Weide (gezamenlijke Ruurlose horeca) en Stichting Kermis Ruurlo nog enige hoop dat per 1 september de coronamaatregelen zouden versoepelen. “De voorwaarden die het kabinet op maandag 2 augustus heeft gesteld: een eendaags feest met maximaal 750 bezoekers of meerdere bezoekers met placeren biedt ons als gezamenlijke organisatoren geen ruimte. Helaas is aan onze hoop een einde gekomen. Wij zien geen mogelijkheid om binnen deze geldende regels en onduidelijkheden over wat na 1 september mogelijk is, jong en oud uit Ruurlo een mooi feest te bieden”, aldus voorzitter Ineke Nijen Es van Oranjevereniging Ruurlo. Na een meer dan succesvolle samenvoeging van de kermis op de Blikmansweide in 2019 had Oranjevereniging Ruurlo en Stichting De Weide er ongelofelijk veel zin in om met de Ruurloërs weer het Septemberfeest te vieren. Ineke Nijen Es: “Het gehele feest stond in de steigers en een aantal wagenbouwers waren inmiddels met de voorbereidingen gestart. De muziek, tenten, drank en kermisattracties waren besteld en we stonden op het punt deze definitief vast te leggen. Met de gestelde voorwaarden en onduidelijkheden wat na 1 september mogelijk is zijn de risico’s voor ons gezamenlijk te groot. Daarbij komt ook dat menig (semi) vrijwilliger zich onvoldoende vrij voelde mee te helpen. Voor ons is dat ook een erg belangrijk signaal om te zeggen: helaas dit jaar nog niet.”

Geen alternatief

De organisatoren zijn niet in staat om op zo’n korte termijn een alternatief programma te bieden, zoals vorig jaar ‘Reurle in ’t Lech’, waarbij tientallen straten en buurten deelnamen aan de jaarlijkse zeventien kilometer lange verlichtingsroute. “We wilden niet in herhaling vallen en hebben in de afgelopen weken signalen ontvangen dat er minder animo is om de straatversiering op te bouwen als er verder geen festiviteiten plaatsvinden. Daarom hebben we besloten om de verlichtingsroute ook niet door te laten gaan”, zo verklaart Ineke Nijen Es. Wellicht ontstaan er spontaan nog enige initiatieven in buurten en bij de horeca als blijkt dat er na 1 september iets meer ruimte is.

‘Dorpskwis’

Wel staat voor 8 april 2022 de ‘Dorpskwis’ van Oranjevereniging Ruurlo op de agenda die eigenlijk vorig jaar al zou worden georganiseerd toen Oranjevereniging Ruurlo haar 75-jarig bestaan had willen vieren met een aantal extra activiteiten. Oranjevereniging Ruurlo gaat de komende tijd bezien of tijdens de prijsuitreiking van de quiz op Koningsnacht 26 april 2022 en Koningsdag 27 april nog extra activiteiten kunnen worden georganiseerd voor de gehele bevolking in het kader van dit jubileum. “Want na deze periode hebben we ontzettend veel zin in een feestje met alle Ruurloers”, aldus Ineke Nijen Es.

Ook dit jaar geen allegorische optocht in Ruurlo. Foto: PR.
Ook dit jaar geen allegorische optocht in Ruurlo. Foto: PR.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant