<p>Voor het tweede achtereenvolgend jaar vindt er eind augustus geen optocht plaats in Barchem. Foto: Achterhoekfoto.nl./Gradus Derksen&nbsp;</p>

Voor het tweede achtereenvolgend jaar vindt er eind augustus geen optocht plaats in Barchem. Foto: Achterhoekfoto.nl./Gradus Derksen 

Barchems Feest 2021 in aangepaste vorm

BARCHEM – De aanhoudende corona maatregelen en de telkens veranderende regelgeving voor evenementen heeft de organisatoren van het Barchems Feest doen besluiten met een aangepaste programmering voor het Barchems Feest te komen.

Door Jan Hendriksen

“Helaas is een vrij toegankelijk, ouderwets gezellig evenement op het Dorpsplein ook dit jaar niet mogelijk. In gezamenlijk overleg is daarom besloten een alternatief programma op te stellen. Dit alles onder voorbehoud van eventuele nieuwe coronamaatregelen”, aldus het bestuur van Vereniging Contact Barchem. Op zondag 22 augustus vindt er wel een openluchtkerkdienst op het Dorpsplein plaats. Deze begint om 10.00 uur. Op woensdagmiddag 25 en donderdagmiddag 26 augustus worden er twee seniorenmiddagen gehouden. Deze zijn in Dorpshuis ’t Onderschoer, aanvang om 14.30 uur. Door de groep op te splitsen kan voldoende onderlinge ruimte gehouden worden. 

Vrijdagavond 27 augustus wordt de Barchemse Muziekbingo gehouden. Omdat het een online evenement is, kunnen teams uit Barchem, Zwiep en Nettelhorst hier thuis aan meedoen. Een avond gezelligheid in eigen omgeving met familie, vrienden of buren. Op zaterdag 28 augustus wordt er een jeugd zeskamp gehouden bij Recreatiecentrum De Heksenlaak. Tussen 13.00 en 14.00 uur kan men starten met de fietstocht vanaf ‘t Onderschoer. Deze eindigt bij De Heksenlaak waar er vervolgens een muzikaal programma gepland staat. Dit vindt plaats volgens de geldende coronaregels, dus met bezoekersregistratie, vaste zitplaatsen en 1.5 meter afstand. De organisatoren hopen op deze manier voor alle leeftijden op een veilige en gezonde manier toch een gezellig programma te kunnen aanbieden. 

Alle activiteiten in ‘t Onderschoer en bij De Heksenlaak worden evenals in voorgaande jaren, gezamenlijk door Vereniging Contact Barchem, Dorpshuis ‘t Onderschoer en Recreatiecentrum De Heksenlaak geëxploiteerd. Contact Barchem hoopt dat het Barchems Feest 2022, als van ouds, weer op en rond het Dorpsplein kan worden gevierd.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden