College stemt in met woningbouw op locatie Hoflaan 3-5 in Borculo

Algemeen

BORCULO - Het college van B&W heeft besloten in te stemmen met het principeverzoek van Stichting Twickel om 17 woningen te realiseren op de locatie Hoflaan 3-5 in Borculo.

Wethouder Maikel van der Neut: “Stichting Twickel wil graag de locatie Hoflaan 3-5, waar nu nog de bibliotheek is gevestigd, transformeren naar woningbouw. Wij vinden het als college belangrijk dat de woningbouw wordt gerealiseerd met respect voor de historie van de plek. Daar wil de eigenaar graag aan voldoen. Wij zijn benieuwd naar de uiteindelijke plannen voor de plek waar ooit het kasteel stond!’’

Soort woningen
Het voorstel van Twickel is om drie verschillende type woningen te bouwen. Er wordt uitgegaan van 6 wat kleinere starterswoningen, 5 woningen voor ouderen en 6 woningen in het middensegment. Het merendeel van de woningen zal grondgebonden zijn.

Transformatie naar woningbouw
Op deze locatie behoort woningbouw tot de mogelijkheden, omdat het een transformatielocatie is en aan een belangrijke weg in Borculo ligt. Het is verder de bedoeling om het bestaande chicoreigebouw, het linkergebouw, te laten staan. Hier zal een maatschappelijke functie voor worden gezocht.

Vervolg
Door het besluit van het college kan het plan verder worden uitgewerkt. De definitieve afspraken worden uiteindelijk vastgelegd in een overeenkomst met de ontwikkelende partij. Er moet nog een bestemmingsplanprocedure worden gevolgd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo