Levi Heusinkveld met haar pony Tjiesto L.H. die ringkampioen dressuur werd in de klasse B - categorie DE. Foto: PR.

Levi Heusinkveld met haar pony Tjiesto L.H. die ringkampioen dressuur werd in de klasse B - categorie DE. Foto: PR. 

Succesvolle Ruurlose kringresultaten op eigen wedstrijdterrein

Algemeen

RUURLO – Met maar liefst 425 dressuurstarts kan Landelijke Rijvereniging en Ponyclub Ruurlo terugzien op een uitermate succesvol tweede wedstrijdweekeinde op haar clublocatie ‘t Windmöllenveld aan de Hengeloseweg. De dressuurwedstrijden vormden een voorselectie voor de regiokampioenschappen. Ook nam de dit jaar 75-jaar jubilerende Ruurlose vereniging zelf met een ruime en succesvolle afvaardiging deel aan deze kringwedstrijden. Vier leden van Landelijke Rijvereniging en Ponyclub Ruurlo werden namelijk kringkampioen. Levi Heusinkveld werd dressuurkampioen in de klasse B categorie D met haar pony Tjiesto L.H en met Tenessee in de klasse L2 categorie C. Lili Meurink werd in de klasse L2 categorie DE met pony Lovely Johnny kampioen en Marte Mulder bij het springen in de Klasse B met het paard Eddie.

Door Jan Hendriksen

“We kunnen dan ook stellen dat we in ons jubileumjaar echt van een succesvol jaar kunnen spreken. Een mooie en grote deelname bij zowel de spring- de dressuurwedstrijden. En tevens hadden we mooie weersomstandigheden en was het wedstrijdterrein perfect geprepareerd. We kunnen dan ook op twee fantastische weekenden met prachtige Ruurlose resultaten terugzien”, zo verklaarde een trotse voorzitter Gitte Wisselink van LR en PC Ruurlo zondagavond na afloop. Zaterdag verschenen in de klasse M1/M2 paarden totaal 27 dressuurcombinaties aan de start. Deze beide ringen werden gewonnen door Dennis Schurink, de instructeur voor ponyclub Ruurlo. Alana Toxopeüs behaalde met haar paard Thunder een mooie vierde plaats in de klasse M1. 22 paardencombinaties verschenen aan de start in de klasse L1. Ook hier maar liefst twee Ruurlose successen. Marije Stomps – Wenneke werd met haar paard Lotus Dilinda tweede en zesde. Zaterdagmiddag werd de Z1 en Z2 verreden met 22 combinaties. Hier behaalde de Ruurlose Rianne Mulder - Ten Arve een mooie vierde plaats met haar paard Jet’s Lenza. Esther Penterman behaalde met haar paard Lennessy-B een tweede plaats in de klasse L2 (16 combinaties).

Zondag werd eerst de klasse ZZL verreden en de Z1/Z2 pony’s met totaal vijftien combinaties. De klasse B pony’s was dusdanig groot dat er zowel ‘s ochtends als ‘s middags werd gereden om de titel. Deze klasse telde maar liefst 35 combinaties. Ook hier Ruurlose successen: Categorie A/B: een eerste plaats voor Carmen Blikman met haar pony I’ami Noir en een tweede plaats voor Florien Bongaards met haar pony Cheeky. In de categorie D/E werd Alana Toxopeüs met Jillz tweede en vierde. Levi Heusinkveld behaalde met Jaguar een derde plaats. Levi Heusinkveld had nog een derde pony, Tiesto L.H. Met deze pony werd ze in beide ringen eerste met meer dan tweehonderd punten. Een super knappe prestatie voor deze nog hele jonge amazone. In klasse L1/L2 paarden en L1 pony’s kwamen totaal 28 combinaties aan de start. Jet Gerritsen behaalde met haar pony Maarlen’s Rhapsody (Freddy 2.0) een mooie tweede plaats in de klasse L1 categorie C. In de klasse M1 en L2 (22 combinaties) behaalde Levi Heusinkveld met haar andere pony Tennessee maar liefst twee eerste prijzen. Lili Meurink werd met haar pony Lovely Johnny twee maal tweede in de klasse L2. De klasse B paarden was zondagmiddag ook in trek. Ook hier verschenen bijna 25 combinaties aan de start. Lynn Gerritsen behaalde met het paard van haar moeder, Delicious, twee maal een een hele mooie derde plaats in deze categorie.

Afgevaardigden
Onderstaand de leden van LR en PC Ruurlo die afgevaardigd worden naar de Regiokampioenschappen 2021 voor paarden en pony’s uit Gelderland en Flevoland die op het terrein van PSV Boleemruiters in Zevenaar plaatsvinden. Pony’s: Dressuur: Carmen Blikman klasse B categorie AB - L’ami Noir; Levi Heusinkveld klasse B categorie. D – Tjiesto L.H; Levi Heusinkveld klasse B categorie D - Spoortzicht’s Jaguar; Alana Toxopeüs klasse B categorie. D – Jillz; Jet Gerritsen klasse L1 categorie C - Maarlen’s Rhapsody; Levi Heusinkveld klasse L2 categorie C – Tennessee; Lili Meurink klasse L2 categorie DE - Lovely Johnny. Springen: Levi Heusinkveld klasse B categorie C – Tennessee. Paarden: Dressuur: Lynn Gerritsen klasse B – Delicious; Rianne Mulder klasse L1 – Maximarijke; Esther Penterman klasse L2 - Lennessy B; Rianne Mulder - dressuur - klasse Z1 - Jet’s Lenza. Springen: Marte Mulder klasse B – Eddie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo