Zangeres Fleur Tolman en gitarist Frank Ong-Alok, hier tijdens de atelierroute, zorgen voor de muzikale omlijsting. Foto: Louis Swart

Zangeres Fleur Tolman en gitarist Frank Ong-Alok, hier tijdens de atelierroute, zorgen voor de muzikale omlijsting. Foto: Louis Swart

KunstKring Ruurlo bestaat 25 jaar

Algemeen

RUURLO - Eigenlijk viel het 25-jarig jubileum in 2020, maar door de corona kon het toen niet gevierd worden. Daarom verplaatste het bestuur de activiteiten naar komende augustus. Bijzonder wordt de veiling van werken van Femia Kok, de in 2017 overleden kunstenares en oud-lid van de KunstKring die de opbrengst van haar schilderijen aan de Stichting Manage zonder drempels toewees, maar haar testament niet meer kon ondertekenen.

Door Rob Weeber

Om het jubileum extra luister bij te zetten, schreef voorzitter Barbara Bodegom het jubileumboek over 25 jaar kunst(kring) en cultuur in Ruurlo. Ze deed de opmaak en lay-out samen met Lieneke Tanis, coördinator cursussen en lid van de werkgroep exposities. Het boek zal worden gepresenteerd tijdens de viering van het jubileum op zondag 8 augustus. “Het was een nieuwe ervaring en een hele kluif”, bekent Bodegom. “Als schrijver moet je behoorlijk volhardend zijn. Je hebt niet iedere dag evenveel gevoel bij het schrijven. Toen het af was, wilde ik ook liever niet meer naar mijn tekst kijken, maar daar ontkom je niet aan. Gelukkig is het klaar en met de hulp van Lieneke hebben we er een prachtig boek van gemaakt dat hopelijk goed aankomt.”

De receptie wordt in de grote zaal van het Kulturhus Ruurlo gehouden. Tijdens de receptie zal wethouder Gerda ter Denge een toespraak houden. Naast de boekpresentatie kunnen de bezoekers ook de werken van Femia Kok aanschouwen, de (amateur)schilderes die 20 jaar lid is geweest en volgens Bodegom veel heeft betekend voor de KunstKring. De muzikale omlijsting geschiedt door zangeres Fleur Tolman en gitarist Frank Ong-Alok. In het atelier boven hangen werken van oud-exposanten van de KunstKring. Na een oproep hebben 23 kunstenaars toegezegd te willen exposeren. Onder hen zijn bekende namen als oud-voorzitter Joop Huisman, Hetty ter Horst, Anneke Bouwmeester en Freddy Nauta. De laatste heeft nog meegedaan met het ‘Project Rembrandt’ van het Rijksmuseum.

Op 28 augustus worden de werken van Femia Kok geveild door de bekende antiquair Fred Wiersema uit Lochem. Circa vijftig werken zullen onder de hamer komen. Door omstandigheden kon Kok haar testament kort voor haar dood niet meer ondertekenen. Het doel echter was bekend en dus is voor dit bijzondere eerbetoon gekozen. De werken zijn tot de veilingdatum in het Kulturhus te bezichtigen en binnenkort op de website van de KunstKring.

Het boek 25 jaar KunstKring Ruurlo is via de website te bestellen. Tot en met 31 juli bedraagt de prijs 22,50 euro. Daarna kost het 25 euro. Voor alle informatie omtrent het 25-jarig jubileum kan men terecht op de website van de kunstkring:

https://kunstkringruurlo.nl/jubileum-25jaar/

Voorzitter Barbara Bodegom en Lieneke Tanis (r) met het jubileumboek. Foto: Louis Swart
Kunstkring Ruurlo bestaat 25 jaar. Foto: Wil Martens

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo