<p>De tuin van de familie Memelink. Foto: PR&nbsp;</p>

De tuin van de familie Memelink. Foto: PR 

Twee Borculose tuinen geopend

BORCULO - Tijdens het Open-Tuinweekend van zaterdag 17 en zondag 18 juli zijn in Borculo twee bijzondere tuinen geopend. De ene is van de familie Memelink aan de Ruurloseweg 6 en de andere van de familie Bierhuizen aan de Haarloseweg 6.

De tuin van Bertha en Anton Memelink meet 750 m2, verdeeld over een middelgrote voortuin en een grote achtertuin. De tuin is geheel opnieuw ingericht maar blijft toch steeds aan verandering onderhevig. Hij tuin bestaat uit brede borders met veel bloeiende planten die ervoor zorgen dat er het hele jaar door wel iets bloeit. Zeker in het voorjaar als alle bollen uitlopen is het een kleurrijk geheel.
Naast groen is er ook een vijver en enkele kleine fonteintjes. Door het contrast tussen planten en water wordt de tuin dynamischer en doordat er geen totaaloverzicht is zie je telkens weer verrassende hoekjes. Als hobby houd Anton zich bezig met bonsaiboompjes, die verspreid door de tuin te vinden zijn.
Bertha en Anton zijn trots op het resultaat en daarom hebben ze op verschillende plekken in de tuin hoekjes gecreëerd, om vanuit allerlei hoeken de tuin bekijken. Door het ontbreken van obstakels is de tuin goed toegankelijk voor rolstoel en rollator.

Beeldentuin
Beeldentuin AJ & LW Bier van Louise en Dolf Bierhuizen aan de Haarloseweg 6 ligt op de rand van Borculo naast zwembad ‘t Timpke. De tuin is 1600 m2 groot, verdeeld over voor- en achtertuin en telt diverse terrassen Door het niveauverschil van twee meter krijgt het een bijzondere vormgeving, die door de bezoekers als zeer verrassend wordt ervaren. Vanaf de weg is niet te zien dat er zo’n weelderige tuin achter ligt met subtiele doorkijkjes, een mooi gevormde vijver en de prachtige sculpturen. Louise maakt beelden van keramiek. Dolf werkt met hout. Ook staan er gezamenlijke werken. “Ze zijn met veel passie en liefde gemaakt en maken de tuin ook tot ons paradijs dat wij graag willen delen met onze gasten”, aldus het echtpaar.
Meer info op de website.


www.beeldentuin-gelderland-exposities.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden