Fietstocht Oud Noordijk op zondag 25 juli

Algemeen

NOORDIJK - De fietscommissie van de Historische vereniging Oud Noordijk organiseert haar eerste activiteit sinds bijna anderhalf jaar: de Zomerfietstocht 2021. De organisatie heeft voor zondag 25 juli een tweetal fietsroutes van 25 km en 40 km uitgezet. Start en finish is voor beide afstanden gebouw De Oale Schole aan de Schoolweg in Noordijk. Er kan op de zondag gestart worden tussen 10.30 uur en 13.30 uur.

De fietscommissie wil jaarlijks met name de fraaie natuuromgeving aan de deelnemers laten zien. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar wat Noordijk, Neede en het overige Berkelland te bieden hebben. Uitstapjes over de grens gaat men niet uit de weg. Er is in het Achterhoekse en Twentse coulisselandschap veel te zien zonder dat je elkaar ‘in de weg loopt’. Ruimte voldoende om veel fietsers te laten genieten van de rust, de ruimte en de schoonheid van het platteland.
Bij de invulling van de routes zijn suggesties van deelnemers aan eerdere fietstochten meegenomen. Wie wil weten waaraan de fietser behoefte heeft, moet het vragen en dat doet men in Noordijk. De routes, die hoofdzakelijk door de buitengebieden lopen zijn voor alle leeftijdsgroepen te doen. Er is voor iedereen wel wat te beleven. Om de Zomerfietstocht te bekostigen vraagt Oud Noordijk 3 euro per persoon. Kinderen vanaf 12 jaar gratis. Onderweg is een kop koffie, thee of een frisdrank met toebehoren beschikbaar.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo