De 10.000ste bezoeker kwam uit een internationaal gezelschap. Uit handen van voorzitter René Swienink van de STAR ontving men enkele cadeaubonnen van Mooi Ruurlo en De Heikamp. Foto: PR

De 10.000ste bezoeker kwam uit een internationaal gezelschap. Uit handen van voorzitter René Swienink van de STAR ontving men enkele cadeaubonnen van Mooi Ruurlo en De Heikamp. Foto: PR

Doolhof Ruurlo verwelkomt 10.000ste bezoeker

Algemeen

RUURLO – Ruim drie maand na de heropening heeft de Ruurlose doolhof op vrijdag 9 juli haar 10.000ste bezoeker van dit jaar mogen verwelkomen. Deze mijlpaal was ruim een maand eerder dan in voorgaande jaren. 

Door Jan Hendriksen

De 10.000ste bezoeker kwam uit een internationaal gezelschap. De vrouw kwam uit Nederland en haar man uit Denemarken. Samen met hun viwe kinderen woont het paar in het Duitse Keulen. Ze waren op vakantie in Winterswijk en brachten vrijdag een bezoek aan ‘Hartje Achterhoek’: Ruurlo. Het gezin kreeg uit handen van voorzitter René Swienink van de Stichting Toeristische Activiteiten Ruurlo (STAR), die de doolhof exploiteert, enkele cadeaubonnen van Mooi Ruurlo en De Heikamp.
Voor de jongste telg uit het gezelschap was er de mascotte van het doolhof: Stekkeltje, een pluche egeltje. Ook Omroep Gelderland was ter plaatse om dit bijzondere moment vast te leggen. Het volledige gerenoveerde doolhof is sinds afgelopen voorjaar weer geopend en voldoet aan de huidige corona maatregelen nadat het vorig jaar in verband met corona het gehele jaar gesloten was. Zo zijn afgelopen winter/voorjaar de paden van het 1100 meter lange doolhof verbreed naar bijna twee meter zodat de doolhof voldoet aan de anderhalve meter maatregel. De Ruurlose doolhof is tot en met 31 oktober dagelijks geopend van 10.30 tot 17.00 uur. In verband met corona kan de doolhof slechts een beperkt aantal bezoekers tegelijk toelaten en is het mogelijk dat er wachttijden ontstaan. Indien men zeker wil zijn van toegang kan men een tijdstip van aankomst reserveren via de website www.doolhofruurlo.nl. Woensdag 4 augustus vindt er in de doolhof voor de kinderen een Vossenjacht (aanvang 13.30 uur) plaats en op woensdag 20 oktober een Spokentocht (aanvang 19.00 uur).

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo