Koolzaad', een afdruk van Béa Verheul. Foto: PR

Koolzaad', een afdruk van Béa Verheul. Foto: PR

Kunstenaar Béa Verheul exposeert in de Koppelkerk

Algemeen

RUURLO/BREDEVOORT - De Ruurlose kunstenares Béa Verheul uit Ruurlo exposeert in de Koppelkerk in Bredevoort, Vanaf 16 juli is in de bovenzaal een selectie bijzondere monoprints te zien die zij in de afgelopen jaren heeft gemaakt. In het werk geeft ze haar gevoel weer dat ze opdoet tijdens wandelingen.

Béa Verheul uit Ruurlo studeerde in 1993 af aan de Academie voor Kunst en Industrie in Enschede. Al tijdens haar afstuderen liet ze zich inspireren door de natuur, haar belangrijkste inspiratiebron. Thema’s als de zee en de bossen van de Achterhoek wisselen elkaar af, lopen een poosje naast elkaar of veranderen van identiteit. Elk landschap geeft haar een ander gevoel. Zo geeft de zee haar een gevoel van ruimte en weidsheid en de bossen in de Achterhoek een gevoel van beslotenheid.
Om het gevoel van haar wandelingen weer te kunnen geven maakt Béa Verheul gebruik van de techniek monoprint. Dit is een directe druktechniek, waarbij voor elke afdruk de beelddrager, bijvoorbeeld zinkplaat, glasplaat of plastic, opnieuw wordt ingeïnkt en op de pers of met de hand wordt afgedrukt. Hierdoor ontstaat er altijd een unieke print, zoals de naam van de techniek ook aangeeft.
Elk thema wordt door Béa Verheul anders benaderd, omdat het landschap de beweging en het handelen van de kunstenaar bepaalt. Soms komt het landschap letterlijk terug in haar werk. Zo drukte ze voor een aantal prints met lange gedroogde grashalmen.

Meet the artist
De expositie opent voor het publiek op vrijdag 16 juli. Kunstenaar Béa Verheul is op zondag 18 juli vanaf 13.00 uur aanwezig om in gesprek te gaan met bezoekers. De expositie is tot en met zondag 29 augustus te bezoeken.
Bezoek aan de Koppelkerk is volledig volgens de coronarichtlijnen. Het reserveren van een tijdslot is noodzakelijk. Dat kan via onderstaande website. Locatie; Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort. Openingstijden; vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Entree; 6 euro, inclusief een kopje koffie of thee.


www.koppelkerk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant