Vivian Schiphorst uit Toldijk,uitkomend voor Rijvereniging en Ponyclub Gorssel-Zutphe, behaalde met Pronk Stables Pépé een eerste prijs bij het springen in de categorie D. Foto: Willem Hamer

Vivian Schiphorst uit Toldijk,uitkomend voor Rijvereniging en Ponyclub Gorssel-Zutphe, behaalde met Pronk Stables Pépé een eerste prijs bij het springen in de categorie D. Foto: Willem Hamer

Grote deelname bij springen LR en PC Ruurlo

Algemeen

RUURLO – De perfect geprepareerde all-weather bodem van de springparcoursen op oefenterrein ‘t Windmöllenveld van Landelijke Rijvereniging (LR) en Ponyclub (PC) Ruurlo waren afgelopen weekeinde het domein voor maar liefst vijfhonderd starts in de diverse klassen en categorieën. En wat had LR en PC Ruurlo geluk met het weer. Net op tijd waren voor de onweers- en regenbuien zondagmiddag de laatste deelnemers in de ring verschenen.

Door Jan Hendriksen

Gelukkig waren de coronaversoepelingen recent voor de springwedstrijden ingegaan en mocht de dit jaar 75-jarige LR en PC Ruurlo weer echte wedstrijden organiseren. De Ruurlose paarden- en ponyvereniging was dan ook één van de eerste verenigingen die weer spring- en dressuurwedstrijden organiseerden. En dat was te merken. De deelname was groot. Uit heel Oost-Nederland verschenen de deelnemers aan de start. Ook diverse leden van LR en PC Ruurlo kwamen in actie. Zo kwam vrijdagavond Isabelle van Straaten met twee paarden in de ring. Met haar paard Gentle Belle-S in de klasse L en met Jumper in de klasse Z. Zaterdag kwam onder meer Kim Kleine met een ‘jonkie’ in de klasse BB aan de start evenals Annemarie van Merkestijn in de klasse BB en B. Marte Mulder behaalde met het paard Eddie (Eventing paard van Kim Kleine) zaterdag een hele knappe tweede plaats in de klasse B in een deelnemersveld van maar liefst ruim tachtig starts. Alana Toxopeüs verscheen zaterdag met haar paard Thunder in de klasse B en L aan de start en Jetske Groot Roessink werd met haar paard Hurry Up (roepnaam Harrie) vierde in de klasse M. Zondag reed wederom Kim Kleine in de klasse BB evenals Louke Wassink. Van de ponyclub Ruurlo zijn zondag gestart: Levi Heusinkveld met haar pony Tennesse in de klasse BB en B categorie C en Nena Bozic met haar pony Pronk Stables Pépé in de klasse B categorie D.

Voorselectie
Komend weekeinde (zaterdag en zondag) kan LR en PC Ruurlo opnieuw talloze ruiters en amazones met hun paarden en pony’s verwelkomen op ‘t Windmöllenveld waar dressuurwedstrijden plaatsvinden. Met ruim driehonderd starts in de diverse klassen en categorieën zijn beide dagen opnieuw helemaal volgeboekt. De dressuurwedstrijden vormen evenals de springwedstrijden van afgelopen weekeinde de laatste voorselectie voor de Regiokampioenschappen 2021 voor paarden en pony’s uit Gelderland en Flevoland die op het terrein van PSV Boleemruiters in Zevenaar plaatsvinden. De beste combinaties van dit kampioenschap strijden voor een startplaats op de Nederlandse kampioenschappen, de Hippiade, van 17 tot en met 21 augustus op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.      

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant