Milie zal de aanloop van de mensen gaan missen. “Ik heb altijd met heel veel plezier het winkeltje geëxploiteerd." Foto: Jan Hendriksen

Milie zal de aanloop van de mensen gaan missen. “Ik heb altijd met heel veel plezier het winkeltje geëxploiteerd." Foto: Jan Hendriksen

Deuren plattelandswinkeltje ‘t Wolsenhuus voorgoed dicht

Algemeen

RUURLO - Met veel passie, creativiteit en enthousiasme runde Milie Wolsink (72) ruim twintig haar plattelandswinkeltje ‘t Wolsenhuus. Zaterdag 31 juli sluit ze met weemoed de deuren van haar bedrijfje in het achterhuis van de uit 1877 daterende authentieke Achterhoekse boerderij aan de Tolhutterweg in buurtschap De Bruil.

Door Jan Hendriksen

Milie zal de aanloop van de mensen gaan missen. “Ik heb altijd met heel veel plezier het winkeltje geëxploiteerd. Wat kleinschalig als hobby begon met de verkoop van tulpen en gladiolen groeide uit tot een plattelandswinkeltje met naast bloemen een ruim assortiment aan accessoires”, zo vertelt Milie in haar sfeervol ingerichte winkeltje. Daarvoor werd de voormalige koeienstal en aardappelbewaarplaats geheel in oude stijl ingericht. De oude ‘hanenbalken’ en kleine stalraampjes herinneren nog volop aan de oude bestemming.
Door de jaren heen werd het winkeltje met grote regelmaat heringericht naar de creatieve inzicht van Milie. En daarbij kreeg ze steevast hulp van haar man Gerrit die in 2018 overleed, en van familieleden en mensen uit haar vriendenkring. En daarvoor is Milie zeer dankbaar. “Zonder hun hulp en ondersteuning had ik dit alles niet kunnen doen.

Workshops
Ook verzorgde Milie workshops voor kinderen en volwassen rond kerst en Pasen, tijdens de voorjaars- en herfstvakanties en Moederdag en Vaderdag. Milie: “Kinderen maar ook volwassenen gingen dan met trots met hun zelfgemaakte stukjes naar huis. Prachtig was dat om te zien. Gezellige maar altijd drukke tijden. Die zal ik gaan missen.” Ook bezocht Milie regelmatig de Ruurlose braderie met haar bloemenpracht en accessoires en was ze steevast van de partij tijdens de Bruilse Fair en de Westerborkmarkt bij woonboerderij De Wilghenhoeve die enkele jaren op een steenworp afstand van haar plattelandswinkeltje werden georganiseerd.

Onderscheidend
Milie kocht de bloemen en accessoires altijd zelf in via de groothandels. “Dat kostte de nodige tijd. Maar ook daarin had ik altijd veel plezier en kon ik mijn creativiteit kwijt. Ik wilde me namelijk onderscheiden. En dat is me al zeg ik het zelf altijd gelukt.” Maar na al die jaren is het mooi geweest. “De lockdown in verband met corona en het feit dat ik opnieuw aan mijn knie moet worden geopereerd hebben mij doen besluiten om de winkel te sluiten. En dat doet best wel een beetje pijn. Maar het is goed en mooi geweest”, zo besluit Milie.

Aardappelen en uien
Tot en met zaterdag 31 juli is ‘t Wolsenhuus nog geopend met leuke kortingen op de artikelen. Daarna is het alleen nog mogelijk om aardappelen en uien te kopen die Millie’s zoon Dennis op het akkerbouwbedrijf aan de Tolhutterweg teelt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant