Ruim zwerfvuil op in en om Barchem

Algemeen

BARCHEM – De geplande zwerfvuilopruimactie in Barchem op zaterdag 26 juni om 13.30 uur vanaf het Dorpsplein gaat door. Alles ligt klaar om het werk veilig en zo aangenaam mogelijk uit te voeren. Met meerderen wordt het werk makkelijk en tevens gezellig. Organisator Contact Barchem nodigt iedereen dan ook van harte uit om mee te doen.

Men kan zich van tevoren aanmelden via het e-mailadres zwerfvuil@contact-barchem.nl (niet verplicht). Men kan daarbij aangeven welke route men wil gaan opschonen en of men een grijper nodig heeft. De gemeente Lochem zorgt ervoor dat het verzamelde vuil wordt opgehaald. Wie zaterdag niet kan of liever op een ander moment aan de slag gaat, kan zich aanmelden voor de zwerfvuil app via www.helemaalgroen.nl.
Via deze site kan men een app downloaden die het gelopen traject registreert. Dit traject wordt vervolgens groen ingekleurd op de kaart die de app continu bijhoudt. Na een maand verkleurt een groen gekleurde route naar bruin. Zo kan iedereen zien waar weer actie nodig is en om dat traject weer schoon te maken. Als men alleen zwerfvuil raapt is het ook mogelijk dat het vuil wordt opgehaald. Stuur dan even een mail naar zwerfvuil@contact-barchem.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant