‘Campus de Wildbaan’. Afbeelding: PR
‘Campus de Wildbaan’. Afbeelding: PR

Gemeenteraad buigt zich in juli over ‘Campus de Wildbaan’

Algemeen

BORCULO - In de vergadering van juli beslist de raad over de toekomst van ‘Campus de Wildbaan’. Waaronder wat er moet gebeuren met de daar geplande sportzaal. Waar komt die te staan? De campus is een project waar het Staringcollege en omliggende culturele instellingen en (sport)voorzieningen hopen tot samenwerking te komen. Door van elkanders expertise en voorzieningen gebruik te maken.

Door Rob Stevens

Op ‘Campus de Wildbaan’ gaat het Staring College nieuw bouwen voor de eerste twee jaar van het HAVO/VWO, de vmbo basis- en kaderberoepsgerichte opleiding leerweg en de MAVO. Het gaat om circa 350 leerlingen. Een nieuwe gymzaal, dicht bij of als onderdeel van de school, maakt deel uit van dit plan. Het hele plan is een enorme kwaliteitsimpuls voor dit deel van Borculo, volgens wethouder van der Neut.

Als zo’n proces gaande is wordt gekeken of andere ontwikkelingen daarin wellicht zijn mee te nemen. Bijvoorbeeld de uitkomsten van het haalbaarheidsonderzoek naar de toekomst van de binnensport in Borculo. Een en ander bracht een nieuwe variant in beeld, namelijk: centralisering van de binnensportaccommodaties in Borculo op De Wildbaan door uitbreiding van ‘t Timpke met een sportzaal. Dit in plaats van een gymzaal in of bij de nieuwbouw van het Staring College.

Om dit voor elkaar te krijgen is wel extra geld nodig, 1.860.000 euro, naast het door de raad al toegekende budget. Daarvan is 360.000 bestemd voor de sportzaal gekoppeld aan ’t Timpke. De overige 1.500.000 euro is nodig voor herinrichting en revitalisatie van de openbare ruimte op De Wildbaan. Het aanvullende krediet voor de herinrichting van de openbare ruimte komt bovenop het eerder beschikbare krediet van € 756.650 voor de noodzakelijke aanpassingen aan de infrastructuur van De Wildbaan om de bouw van de het nieuwe Staring College mogelijk te maken. De plannen voor Campus De Wildbaan zijn tot stand gekomen in nauw overleg en samenwerking met gebruikers, bewoners en omwonenden van De Wildbaan. Met de bouw van het Staring College en de herinrichting van de omgeving is in totaal 15,5 miljoen euro gemoeid. Het is aan de raad of ze in juli voor de plusoptie kiest of niet.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant