Haalbaarheidsonderzoek Tiny Houses afgerond

Algemeen

BERKELLAND - In Berkelland is behoefte aan nieuwe woonvormen. De afgelopen tijd is onderzoek gedaan naar de plaatsing van 10 tijdelijke tiny houses op de locatie Zwilbroekseweg in Eibergen. Het college van B&W staat positief tegenover deze ontwikkeling.

Wethouder Maikel van der Neut: “We zien dat nieuwe woonvormen aan populariteit winnen, met name de tiny houses zijn in trek. Maar liefst 70 gegadigden hebben zich gemeld met interesse in ons tiny house project. We denken dat de locatie bij de Volkstuinen aan de Zwilbroekseweg in Eibergen geschikt is voor tijdelijke tiny houses. In overleg met de betrokkenen wordt het plan de komende tijd verder uitgewerkt, uiteraard met aandacht voor de zorgen vanuit de omgeving.”

Doel van dit project is het realiseren van tien verplaatsbare, duurzame en tijdelijke woningen. Het innovatief wonen in de gemeente Berkelland krijgt hiermee invulling in de vorm van een pilot.

Participatie
De afgelopen tijd is intensief contact geweest met de coöperatie Tiny Housing Berkelland, het bestuur van de Volkstuinvereniging Eibergen en de omwonenden. Ze hebben meegedacht en gereageerd op de plannen en het voorlopige ontwerp. Bij de omwonenden zijn zorgen over de komst van de tiny houses. Een deel van hen staat vooralsnog niet positief tegenover dit plan. Hun bezwaren zijn zoveel mogelijk meegenomen in het ontwerp.

Vervolg
Het krediet voor de geraamde projectkosten worden door de gemeenteraad besproken bij de behandeling van de perspectiefnota op 13 juli. De kosten worden vervolgens doorberekent aan de coöperatie. Wanneer de raad instemt met het beschikbaar stellen van krediet voor dit project, zal vervolgens een overeenkomst worden opgesteld tussen de coöperatie en de gemeente over het mogen gebruiken van de gemeentelijke grond. Ook kan de procedure voor het aanvragen van de omgevingsvergunningen voor de tiny houses starten. Deze worden met een tijdelijke omgevingsvergunning verleend, omdat de tiny houses maximaal tien jaar op deze locatie mogen blijven.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant