<p>Niet alleen maar orgelmuziek tijdens de Open kerk, maar ook folkloredansers, damesensemble Amazing en vele anderen in de komende weken. Foto: &nbsp;T.Johan Reuter.</p>

Niet alleen maar orgelmuziek tijdens de Open kerk, maar ook folkloredansers, damesensemble Amazing en vele anderen in de komende weken. Foto:  T.Johan Reuter.

(T.Johan Reuter )

Deuren van Dorpskerk Ruurlo weer open op zaterdagmiddag

RUURLO – Vanaf zaterdag 19 juni tot en met de Open Monumentendagen op zaterdag 11 en zondag 12 september staan elke week de deuren van de Dorpskerk van de Protestantse Gemeente Ruurlo – Barchem in Ruurlo weer open op de zaterdagmiddagen tussen 14.00 en 16.30 uur. Iedereen is welkom tijdens deze Open Kerk dagen.

Theo van der Leij, coördinator van de Open Kerk namens de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem, is erg enthousiast: “Afgelopen jaar konden we niet open vanwege corona. Voor dit jaar ziet het er een stuk beter uit. Daarom hebben we een ambitieus programma gemaakt. Elke zaterdagmiddag is er wel een reden om even binnen te lopen. Dat geldt niet alleen voor toeristen, maar zeker ook voor mensen uit Ruurlo en omgeving.” De Dorpskerk gaat open om 14.00 uur en elke zaterdag is er om 15.00 uur een speciale activiteit. Heel vaak is dat muziek. Van der Leij: “We streefden altijd al naar een muzikale bijdrage. Veelal werd dat orgelmuziek. Ook nu is het orgel weer prominent aanwezig. Op zaterdag 19 juni speelt Rijk Spronk en op zaterdag 26 juni speelt Gerard Wesselink. Zij zijn beiden organisten die ook op zondagmorgen in de kerkdienst te horen zijn. Rijk Spronk speelt samen met Gerlien Hilhorst-Spronk (dwarsfluit) en Annemiek Schuijl-Spronk (hobo). Gerard Wesselink wordt vergezeld door Anneke, zijn echtgenote, zij zingt. Theo van der Leij: “We krijgen de komende weken echter ook kleine concerten van het Piacello Duo (piano en cello) en het damesensemble Amazing. Alle musici komen uit Ruurlo en daar zijn we heel blij mee.” De entree is gratis, maar de organisatoren hopen wel op een vrijwillige bijdrage.

Folkloredanser
Van der Leij is ook erg enthousiast over de komst van de Achterhookse Folkloredansers. “Tijdens de openingsweken van de verbouwde Dorpskerk in 2018 zorgden zij voor een prachtige show. Dat smaakte naar meer, zowel bij de dansers als bij het publiek. Daarom komen zij in de komende maanden zelfs twee keer, op zaterdag 24 juli en zaterdag 4 september.”

‘Geheimen’
Veel mensen denken de Dorpskerk wel te kennen. Maar zelfs voor wie daar elke zondag komt, blijkt de kerk toch nog een paar geheimen te hebben. Iedere bezoeker kan aan de hand van een informatieblad die geheimen ontdekken. Ook is het boekje ’Verhalen rondom de Dorpskerk’ dat Arjen van Gijssel schreef met verrassende verhalen over de Dorpskerk te koop. Meer informatie bij Theo van der Leij, tel. 06 20012334.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden