Pieter Stam, de nieuwe directeur/eigenaar van Plus Supermarkt Stam (r), gaf samen met Koos Luurs het startsein voor de verkoop van de zonnebloemloten in Ruurlo. Foto: PR

Pieter Stam, de nieuwe directeur/eigenaar van Plus Supermarkt Stam (r), gaf samen met Koos Luurs het startsein voor de verkoop van de zonnebloemloten in Ruurlo. Foto: PR

Plus Supermarkt koopt eerste lot Zonnebloem Ruurlo

Algemeen

RUURLO - Met het kopen van het eerste lot heeft Pieter Stam, de nieuwe directeur/eigenaar van Plus Supermarkt Stam, het startsein gegeven voor de verkoop van de zonnebloemloten in Ruurlo. Pieter Stam wil de Zonnebloem ook graag op andere momenten in het jaar ondersteunen bij de organisatie van activiteiten voor de Ruurlose zonnebloemgasten.

De nieuwe eigenaar van de supermarkt houdt daarmee een traditie in ere. “In de maand april werden we verrast met de opbrengst van de statiegeldactie (950 euro) die nog was georganiseerd door de vorige eigenaren Thom en Yvonne Kogelman. We denken met warme herinneringen aan hem en zijn jarenlange support aan de Zonnebloem”, zegt voorzitter Koos Luurs van de Zonnebloem afdeling Ruurlo.
Al bijna veertig jaar zet de vereniging de Zonnebloem, afdeling Ruurlo zich in om mensen met een lichamelijke beperking momenten te bezorgen. Een lichamelijke beperking hoeft geen belemmering te zijn en de Zonnebloem wil dat iedereen zoveel mogelijk van het leven geniet, of het nu iemand van achttien jaar met een lichamelijke beperking is of een hulpbehoevende of eenzame oudere.

Aan de deur
Vorig jaar was het niet mogelijk om aan de deur loten te verkopen, maar nu heeft de gemeente Berkelland toestemming gegeven om de loten persoonlijk aan huis aan te bieden. De lotenverkopers kan men in de komende maanden juni, juli en augustus tegenkomen. Zij gaan de huizen langs en zijn te vinden in de buurt van de supermarkt of op de eventueel te organiseren braderie in Ruurlo. De opbrengst van de loterij komt in zijn geheel ten goede aan het werk van de Zonnebloem die zich voor deze mensen inzet. Koos Luurs: “Dus wil je iets goeds doen voor een ander en meteen kans maken op een mooie prijs, of wil je vrijwilliger worden bij de Zonnebloem dan zijn we daar erg blij mee.”

Prijzen
Meedoen aan de zonnebloemloterij kan al vanaf twee euro. Deelnemers maken kans op diverse geldprijzen met de hoofdprijs van 15.000 euro, een laptop/iPad, elektrische fiets of vakantie in eigen land. “Er kan zoveel meer dan je denkt”, is het motto van de Zonnebloem. Aanmelden als vrijwilliger kan bij secretaris Henk Schouten: zijn e-mailadres is de.zonnebloem.ruurlo@gmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant