Diverse straat-, buurtbewoners hadden zich zaterdagavond langs de Reurpop route geschaard waar men onder meer kon genieten van de band 'Opschaakl'n. Deze buurtbewoners hielden zich keurig aan de voorschriften door onderling afstand te houden. Foto: Jan Hendriksen.

Diverse straat-, buurtbewoners hadden zich zaterdagavond langs de Reurpop route geschaard waar men onder meer kon genieten van de band 'Opschaakl'n. Deze buurtbewoners hielden zich keurig aan de voorschriften door onderling afstand te houden. Foto: Jan Hendriksen.

Te grote samenscholing maakt vroegtijdig een einde aan Reurpop initiatief

Algemeen

Burgemeester Joost van Oostrum: ‘We waarderen de enorme inzet en flexibiliteit van organisatoren’

Door Jan Hendriksen

RUURLO – De druiven voor het bestuur van Stichting Vrienden van Reurle en alle tientallen vrijwilligers waren afgelopen weekeinde zuur. Zeer zuur zelfs. “Ondanks vele positieve reacties, is het een domper dat we het weekend niet in konden vullen zoals wij voor ogen hadden. Alle vrije tijd en creativiteit die iedereen in de korte tijd in dit evenement had gestoken konden we zaterdagavond niet ‘afmaken’ en zondag nogmaals overbrengen op het Ruurlose publiek dat ons onvoorwaardelijk steunt in al die jaren dat we het muziek-, theater- en spektakelfestival organiseren”, zo verklaarde zondagmiddag woordvoerder Luuk Rouwhorst namens de organisatie van Reurpop.

De spontane te grote samenscholing van diverse buurt- en straatbewoners langs de route die Reurpop had uitgestippeld door een groot gedeelte van de bebouwde kom van Ruurlo maakte zaterdagavond een vroegtijdig einde aan een activiteit die in aanloop veel bijval kreeg van het publiek. Zelfs de landelijke media uit Hilversum reisde naar ‘Hartje Achterhoek’ af om een sfeerreportage te maken van het rijdende bonte (muziek)spektakel. Vanwege de coronapandemie had de organisatie eerder dit jaar helaas moeten besluiten om het Reurpop festival -normaal gesproken in het eerste volle weekend van juni- 2021 af te gelasten. Om inwoners van Ruurlo in deze moeilijke tijd toch een vorm van vermaak te kunnen bieden werd het idee geboren om een terraseditie van Reurpop te organiseren. Deze aangepaste Reurpop editie vond zaterdagavond plaats met negen voertuigen. Hett evenement werd mogelijk gemaakt door enthousiaste vrijwilligers en ondernemers uit de hele regio. “Het heeft voor ons als organisatie altijd voorop gestaan om de geldende coronamaatregelen op te volgen. Hier hebben we in onze communicatie herhaaldelijk de nadruk op gelegd. Ook was er voorafgaand aan het evenement uitvoerig contact met lokale autoriteiten om alles in goede banen te leiden. Helaas is het niet gelukt alle betrokkenen de regels en instructies op te laten volgen en dit betreuren we ten zeerste”, aldus de Reurpop organisatie. Gevolg was dat men het evenement zaterdagavond moest stopzetten. De editie die zondag rond de middag stond gepland vond dan ook geen doorgang. Hiervoor bood de organisatie op haar website en Facebook pagina haar excuses aan.

Helaas
In een reactie op diezelfde Facebook pagina liet burgemeester Joost van Oostrum van de gemeente Berkelland weten dat men in deze corona tijd als gemeente regelmatig vragen krijgt over activiteiten die men wil ondernemen. “Als gemeente gaan we dan in overleg met organisatoren en bekijken we wat eventueel de mogelijkheden zijn. We waarderen de enorme inzet en flexibiliteit van organisatoren. Helaas moeten we vaak aangeven dat het niet past binnen de huidige maatregelen. Soms twijfelen we en komen dan meestal alsnog tot de conclusie dat het helaas niet past. Het verzoek van Reurpop om door het dorp te rijden was een initiatief dat volgens ons net zou passen als iedereen zich aan de regels zou houden. Even na 21.00 uur werd zaterdagavond duidelijk dat er op te veel plaatsen spontane straat- en buurtfeesten ontstonden. Daarmee ging het initiatief verder dan wij en de organisatie voor ogen hadden. Er is toen door ons het besluit genomen om de activiteit te stoppen”, aldus burgemeester Joost van Oostrum.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo