GGNet vraagt gemeente mee te werken aan verhuizing naar Borculo

Algemeen

BORCULO/EIBERGEN- Het college van B&W heeft kennis genomen van de plannen van GGNet om te verhuizen van Eibergen naar Borculo en staat hier in principe positief tegenover. GGNet wil op de locatie van café-restaurant Peters aan de Steenstraat in Borculo nieuwe appartementen bouwen voor haar cliënten.

De huidige locatie aan de Grotestraat in Eibergen voldoet niet meer aan de eisen van de huidige tijd en is gezien de monumentale status van het gebouw niet meer geschikt te maken. Op de locatie in Borculo is GGNet voornemens een mix van 28 studio’s/appartementen te realiseren, samen met algemene ruimten. De bestaande woning van de familie Peters blijft behouden. Het café en de zalen zullen voor de nieuwbouw worden gesloopt.

Positieve ontwikkeling
Wethouder Maikel van der Neut: “We zien dit als een positieve ontwikkeling voor het centrum van Borculo. Het voortzetten van een zalencentrum van deze omvang ligt tegenwoordig niet meer voor de hand. Deze invulling voorkomt toekomstige leegstand, op een prominente plek in het centrum.”

Vervolg
Het college van B&W wil in principe medewerking verlenen aan de plannen, maar er moeten nog wel een aantal stappen worden gezet, voordat de plannen definitief doorgang kunnen vinden. Dat betekent dat GGNet aan de slag gaat om haar plannen verder uit te werken en te bespreken met onder andere omwonenden. Ook moet nog een realiseringsovereenkomst worden gesloten en worden de procedures voor de benodigde vergunningen opgestart.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant