Onder meer The Dudes of Hengel zullen zaterdag en zondag met live optredens door het centrum van Ruurlo trekken.  Foto: PR

Onder meer The Dudes of Hengel zullen zaterdag en zondag met live optredens door het centrum van Ruurlo trekken.  Foto: PR

Reurpop rolt door Ruurlo

Algemeen

Vanuit voortuin, oprit of terras genieten van voorbijkomend entertainment

Door Jan Hendriksen

RUURLO - Komend weekeinde zou het weer zover zijn, Reurpop 2021. Maar zoals zovele evenementen en activiteiten vindt het jaarlijkse Ruurlose muziek- spektakel en theaterfestival net als vorig jaar niet op de gewone manier plaats in verband met de coronapandemie. Maar de organisatoren, Stichting Vrienden van Reurle, zijn niet voor een gat te vangen en hebben evenals vorig jaar een alternatief programma bedacht.

Met duizenden Reurpoppers samenkomen aan de Wiersseweg zit er voor nu (nog) niet in. Daarvoor staat het festival net iets te vroeg op het programma. “Maar we denken altijd in kansen en maken er alsnog een gezellig weekend van”, zo verklaart pr-man Luuk Rouwhorst van Stichting Vrienden van Reurle. Zoals het nu er naar uitziet wordt het komend weekeinde prachtig voorjaarsweer met een temperatuur van ongeveer 23 graden. Luuk Rouwhorst: “Perfect weer om samen met vrienden, familie of buren (op gepaste afstand en met maximaal vier gasten) een drankje te drinken in de voortuin, op de oprit van je huis of op het terras bij een van de horeca in het centrum van Ruurlo. Ondertussen rijden diverse vormen van live entertainment door de straten van Ruurlo om er samen er een gezellig feest van te maken.” Zo zullen onder meer The Dudes of Hengel, de Thom en Jerry show, Mary Miracle, de Suikertante, Opschaakl’n, Rupo, Team Nathals, Team Oele, Team de Timp en de Festivaarder van de partij zijn en een rondgang maken.

Mooiste outfit
De organisatie roept de “Reurpoppers’ op om op zaterdag 5 juni van 19.00 uur tot 21.30 uur en zondag 6 juni van 11.00 uur tot 14.00 uur samen met de hele familie de slingers voor dit alternatieve programma uit de kast te halen, het bier en andere drankjes koud te zetten en met de mooiste outfit in de voortuin, op de oprit voor het huis of op het terrassen van de horeca in het centrum van Ruurlo te gaan zitten. “We kunnen nog niet alles verklappen, maar hou de komende dagen de website en sociale media kanalen van Reurpop in de gaten voor de andere verrassingen die we in petto hebben. Daarbij doen we wel een dringend beroep op iedereen om zich aan de geldende RIVM- coronamaatregelen te houden”, aldus Luuk Rouwhorst.

Route
Het alternatieve live programma zal zaterdag en zondag door de bebouwde kom van Ruurlo trekken onder meer via de Enkeerdlaan, Podzollaan, Brinklaan, Groenloseweg, Joostenkamp, Furstenaurerstraat, ‘t Rikkelder, Eikenlaan, Wilhelminalaan, Verlengde Kroezelaan, Irenelaan, Brouwershoekweg, Barchemseweg, Julianaplein, Dorpsstraat, Vordenseweg, Boomgaard, Loolaan, Wiersseweg, Vijverweg, Willem Alexanderlaan, Tuyl van Serooskerkenweg, Koskampweg en Borculoseweg.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant