De exacte invulling van de activiteiten van de Septemberfeesten op het feestterrein van de Blikmansweide weet men nog niet precies. Foto: Albert Bakker

De exacte invulling van de activiteiten van de Septemberfeesten op het feestterrein van de Blikmansweide weet men nog niet precies. Foto: Albert Bakker

Septemberfeesten Ruurlo 2021 gaan door, mits de maatregelen het toelaten

Algemeen

RUURLO – De exacte invulling van de activiteiten weet men nog niet. Maar wat men wel weet is dat de data 9, 10, 11 en 12 september 2021 in de agenda’s kunnen worden genoteerd. Oranjevereniging Ruurlo, de Ruurlose horeca verenigd in Stichting De Weide en Stichting Kermis Ruurlo hebben afgelopen weekeinde namelijk besloten dat, indien de coronamaatregelen het toestaan, de Septemberfeesten Ruurlo 2021 veilig en verantwoord kunnen worden gehouden.

Door Jan Hendriksen

“Op de achtergrond zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het Septemberfeest, de tenten zijn gereserveerd, de bands zijn geboekt en de kermisexploitanten willen er graag bij zijn. Met de corona versoepelingen van afgelopen week gaan we nadrukkelijk kijken naar alle overige activiteiten. Met een aantal groepen, die altijd hun bijdrage aan het Septemberfeest leveren, zijn we in gesprek. Wij willen bijvoorbeeld de kwalitatieve, allegorische optocht van de afgelopen jaren waarborgen. We zijn benieuwd of er voor de wagenbouwers nog voldoende voorbereidingstijd over is en of zij op een verantwoorde manier kunnen bouwen”, zo laat voorzitter Ineke Nijen Es van Oranjevereniging Ruurlo weten.
Vanzelfsprekend houden de organisatoren van de Ruurlose Septemberfeesten net als de rest van Nederland, de berichtgeving en maatregelen rondom het coronavirus goed in de gaten en heeft men nauw overleg met de gemeente Berkelland. Ineke Nijen Es. “Maar als organisatie gaan we in de komende tijd ook alle andere evenementen nadrukkelijk volgen om te kijken welke maatregelen ons kunnen helpen om met de gehele Ruurlose gemeenschap een mooi Septemberfeest te kunnen vieren. Net zoals veel Ruurloërs hebben we er als organisatoren veel zin in.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant