<p>Anita en Marco Groot Jebbink zijn met hun team maar wat trots op het behaalde gouden certificaat Barometer Duurzame Bloemist. Foto: PR</p>

Anita en Marco Groot Jebbink zijn met hun team maar wat trots op het behaalde gouden certificaat Barometer Duurzame Bloemist. Foto: PR

Bloemen Groot Jebbink behaalt gouden certificaat Barometer Duurzame Bloemist

Bloemen Groot Jebbink scoort met Barometer
Duurzame Bloemist

RUURLO – Een feestelijk moment voor Marco en Anita Groot Jebbink en hun team van Bloemen Groot Jebbink. Afgelopen week werd hun bedrijf officieel gecertificeerd met goud als Duurzame Bloemist.

“Geweldig”, reageert Anita Groot Jebbink enthousiast. “Dit certificaat is de kroon op ons werk. Want je krijgt dit certificaat niet zomaar. Onze producten voldoen aan de eisen van Centraal College van Deskundigen Milieukeur agro/food van Stichting Milieukeur (SMK). Een groot deel van de bloemen die we verkopen moeten duurzaam geteeld zijn. Daarnaast moet je bedrijfsvoering duurzaam verlopen. Zo scheiden we afval, zijn we overgestapt op groene stroom en hebben we alles vervangen door ledverlichting waardoor ons energieverbruik aanzienlijk is verminderd, Ook gebruiken we geen chloor meer maar milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en bezorgen we duurzaam. Als bloemist werk je dagelijks met producten uit de natuur en als we ook in de toekomst willen genieten van bloemen moeten we zuinig met de aarde omgaan.”
Afgelopen maand was het dan zover en is er zowel een administratieve als visuele audit uitgevoerd door een onafhankelijke partij. Deze audits hebben als resultaat dat Bloemen Groot Jebbink goud gecertificeerd is voor Barometer Duurzame Bloemist. Anita Groot Jebbink: “Daar zijn we natuurlijk super trots op. Met dit onafhankelijke keurmerk toon je als bloemist aan dat je oog hebt voor de maatschappij waarin het bedrijf actief is en daarom duurzaam onderneemt.” De eisen voor het keurmerk Barometer Duurzame Bloemist komen tot stand in samenwerking met milieuorganisaties, koepelorganisaties, maatschappelijke organisatie (NGO’s), branche specifieke onderzoeksbureaus, bloemisten, telers, veiling en groothandel.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden