Maximaal 30 kerkgangers om mee te beginnen. Foto: PR.

Maximaal 30 kerkgangers om mee te beginnen. Foto: PR. 

Kerkgangers weer welkom in de Dorpskerk

Algemeen

RUURLO – Op Eerste Pinksterdag waren voor het eerst sinds tijden kerkgangers weer welkom in de Dorpskerk. Slechts dertig, maar de Protestantse Gemeente Ruurlo – Barchem ervaart het duidelijk als een belangrijke stap in de goede richting.

Joke van der Linden, scriba van de Protestantse Gemeente Ruurlo – Barchem is blij met de stap die nu is gezet: “Helemaal normaal is het nog niet, er zijn nog steeds beperkingen, maar we zijn nadrukkelijk op de goede weg. Ik weet niet hoe vaak we de vraag kregen wanneer het weer kan. Het kan vanaf nu weer! We kijken vooruit naar het moment dat het maximum van dertig kerkgangers vervalt en de kerkdeuren voor iedereen elke zondagmorgen open staan.” Voorganger in de dienst was zondag ds. Helma van Loon, pastoraal werker in de Protestantse Gemeente Ruurlo – Barchem. De rode draad in haar preek was het elkaar verstaan. De kerk viert met Pinksteren immers dat de discipelen werden uitgezonden om het verhaal van Jezus door te vertellen. In Handelingen 2 staat dat ieder het evangelie hoorde in zijn eigen taal. Dat de Dorpskerk haar deuren weer opende juist met Pinksteren is haast symbolisch. Joke van der Linden: “Natuurlijk zijn de kerkdiensten via de website www,kerkdienstgemist.nl een prachtige oplossing. Maar om een dienst mét kerkgangers uit te zenden, geeft net iets extra’s. Overigens gaan we met kerkdienstgemist.nl door, ook al zijn nu weer kerkgangers in de Dorpskerk welkom. Wij hebben het afgelopen jaar ervaren dat we via kerkdienstgemist.nl veel mensen bereiken die minder makkelijk over de drempel van ons kerkgebouw stappen. We willen hen die mogelijkheid blijven bieden.”

Op Weg
Deze week kwam het kerkblad Op Weg uit met op de voorpagina de wens: ‘Hier kijken we zo naar uit…!’. Het blad lag al bij de drukker toen het besluit viel om de deuren weer open te zetten. Zelden werd een wens zo snel vervuld: het kan weer! Wie een kerkdienst wil bijwonen in de Dorpskerk moet zich daarvoor wel vooraf aanmelden via het e-mailadres aanmelden@pknruurlobarchem.nl.

Ze mogen weer! Foto: PR.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant