Karel Meenink en Leida Meenink-Nijhof bij hun prachtig versierde feestboog.  Foto: Henk Nijhof

Karel Meenink en Leida Meenink-Nijhof bij hun prachtig versierde feestboog.  Foto: Henk Nijhof

Picasa

Karel en Leida Meenink 60 jaar getrouwd

Algemeen

RUURLO/VORDEN - Karel Meenink (83) en Leida Meenink–Nijhof (81) uit Ruurlo zijn nog zeer actief. “Jammer genoeg liggen onze gezamenlijke activiteiten buitenshuis al ruim een jaar stil. Gelukkig konden we woensdag 19 mei toch ons 60-jarig huwelijksfeest vieren, op het terras van Brasserie Lievestro. Het moest corona-proof en op kleine schaal, maar we hadden er behoefte aan”, zo laat het diamanten echtpaar weten.

Door Jan Hendriksen

“We missen momenteel de sociale contacten erg. Maar hopelijk mogen we binnenkort weer in ons koor zingen, gaan kegelen en de gezellige middagen van de ouderensoos bezoeken. Nu puzzelen we thuis met ons beiden des te meer: kruiswoordpuzzels, filippines en Zweedse puzzels. Het is ons niet snel te moeilijk of te veel”, zeggen Karel en Leida.
Het echtpaar Meenink woont sinds eind 2018 met groot genoegen aan De Smidse in het centrum van Ruurlo, met een prachtig uitzicht op het levendige Kerkplein. Voorheen woonde het echtpaar in het buitengebied op boerderij De Maandag op de grens van Ruurlo, Hengelo en Vorden. Daar ‘trouwde’ Leida op 19 mei 1961 in bij de boerderij, Karels geboorteplek aan de Maandagweg.
Leida’s wieg stond in buurtschap De Veldhoek. Allebei gingen ze naar de School met de Bijbel in De Veldhoek. “We voetbalden als jongens in de middagpauze altijd bij Leida’s vader in het weiland. Maar toen had ik nog geen ‘oogje’ op Leida”, vertelt Karel met een grote glimlach. “Pas toen we een jaar of achttien waren en het erg gezellig hadden tijdens één van de ledenavonden van het Christelijke Jongeren Verbond hadden sloeg de liefdesvlam over”, vult Leida aan.
Het huwelijk tussen Karel en Leida werd zestig jaar geleden voltrokken in het gemeentehuis in Vorden en voor de kerk trouwden ze in de Ruurlose Kapel aan de Barchemseweg. “Ons huwelijksfeest hebben we bij De Keizerskroon gevierd. En daar hadden we ons 60-jarig huwelijksfeest nu ook graag met onze familie, kennissen en (oud)buren willen vieren. Maar ja, corona gooit jammer genoeg roet in het eten”, aldus Karel.

Gezamenlijk
Karel en Leida hebben drie kinderen en vier kleinkinderen. Het echtpaar bestierde jarenlang met liefde en passie een gemengd boerenbedrijf: melkkoeien, fokzeugen en vroeger ook kippen. Karel: “Rond de eeuwwisseling zijn we met het bedrijf gestopt. We zijn er wel blijven wonen. Maar het onderhoud rond het huis werd ons allemaal wat te veel en toen hebben we de keus gemaakt om naar Ruurlo te verhuizen.”
Naast het runnen van de boerderij trokken en trekken Karel en Leida ook in hun hobby’s veel met elkaar op. Leida: “We zijn jarenlang lid geweest van het in 2013 opgeheven koor Sursum Corda in Ruurlo. Nu zingen we bij De Lofstem in Borculo. Hopelijk kunnen we binnenkort weer beginnen met de repetities.” Daarnaast zijn Leida en Karel lid van één van de Barchemse kegelclubs die actief zijn in Dorpshuis ‘t Onderschoer en van de Ouderensoos zowel in Varssel als in De Veldhoek. Op die manier blijven ze in contact met vele oude kennissen. Ook was Karel mede-oprichter en lid van Handboogschietvereniging Veldhoek en ging Leida (voor corona) met een clubje dames zwemmen in Zelhem. Daarnaast waren ze altijd actief in de kerk, eerst in Ruurlo, later in Vorden en nu weer in Ruurlo.

Geheim
“Kortom: wie-j bunt normaliter altied völle van huus”, zo zegt Leida tot slot. “In een relatie gaat natuurlijk alles niet altijd over rozen. Je moet lief en leed met elkaar delen en er voor elkaar zijn. Dat hebben we altijd gedaan. En misschien is dat wel het geheim van ons 60-jarig huwelijk.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo