De gemeente Berkelland laat weten dat het waterkunstwerk nog niet in werking is gezet omdat de pompinstallatie vervangen moet worden. Foto: Jan Hendriksen.

De gemeente Berkelland laat weten dat het waterkunstwerk nog niet in werking is gezet omdat de pompinstallatie vervangen moet worden. Foto: Jan Hendriksen. 

Waterkunstwerk ‘Verdronken Land’ werkt nog niet

Algemeen

Nog even geen waterkunstwerk 'Verdronken Land'

RUURLO – Het is menigeen al in de afgelopen weken opgevallen: het waterkunstwerk ‘Verdronken Land’ aan de Stationsstraat is (nog) niet in werking. Normaliter werd het kunstwerk steevast met de wisseling van de winter- naar de zomertijd altijd ‘aangezet’. Maar sinds eind maart was er geen actie.

Door Jan Hendriksen

De gemeente Berkelland laat weten dat het waterkunstwerk nog niet in werking is gezet omdat de pompinstallatie vervangen moet worden. “En er komen nieuwe putdeksels en een nieuwe aansturing. Deze werkzaamheden zullen in de komende weken door Remondis worden uitgevoerd. We hopen dat over een week of twee tot drie het waterkunstwerk weer naar behoren functioneert”, zo verklaart communicatieadviseur Henny Roos van de gemeente Berkelland.

Het onderhoud van het waterkunstwerk 'Verdronken Land' aan de Stationsstraat werd twee jaar geleden door de 'slapende' Buurtvereniging 'Um de Jaeger' teruggegeven aan de gemeente Berkelland. De buurtvereniging vernoemd naar het voormalige hotel-café 'de Jaeger' had het waterkunstwerk in goed overleg met de gemeente Berkelland sinds 2005 geadopteerd. Maar omdat de buurtvereniging werd opgeheven heeft men het onderhoud in februari 2019 'teruggegeven' in aan de gemeente. Het kunstwerk werd in juni 1999 door Waterschap Rijn en IJssel aan de voormalige gemeente Ruurlo geschonken ter herinnering aan de waterschappen Baakse Beek en IJsselland die waren opgegaan in Waterschap Rijn en IJssel. Beide voormalige waterschappen waren namelijk jarenlang met hun kantoren aan de Groenloseweg en het Kerkplein verbonden aan Ruurlo. Het kunstwerk bestaande uit roestvrijstalen pilaren, goten en elf bakken die het water uitstortten op het betonnen middengedeelte met teksten werd vervaardigd door de Enschedese kunstenaar Wout Zweers.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant