Weer geen collectieve avondwandelvierdaagse in Ruurlo dit jaar. Dus ook geen gezamenlijke intocht van de scholen zoals hier in 2017. Foto: archief Jong Gelre Ruurlo.

Weer geen collectieve avondwandelvierdaagse in Ruurlo dit jaar. Dus ook geen gezamenlijke intocht van de scholen zoals hier in 2017. Foto: archief Jong Gelre Ruurlo.

Avondvierdaagse in Ruurlo: wel wandelen maar niet samen

Algemeen

Jong Gelre Ruurlo biedt routes aan via speciale app

Door Jan Hendriksen

RUURLO - De jaarlijkse Avondwandelvierdaagse in Ruurlo gaat dit jaar toch door. Het moet in een totaal andere vorm, vanwege de coronapandemie, maar er kan volgende maand gewoon gewandeld worden om de felbegeerde medaille te verdienen. Daarvoor heeft Jong Gelre Ruurlo contact gezocht met de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN), die vorig jaar in samenwerking met plaatselijke organisaties de zogenaamde Home Edition introduceerde.

Met de Avond4daagse-Home Editie biedt de KWBN in samenwerking met Jong Gelre Ruurlo de mogelijkheid vier verschillende routes te lopen vanaf een zelfgekozen startpunt (bijvoorbeeld vanaf huis). Na aanmelding via onderstaande website krijgt men toegang tot een speciale app (e-routes). Die maakt op basis van de ingegeven startplaats en de gewenste afstand (tweeënhalf, vijf of tien kilometer) vier verschillende routes aan. De app houdt de wandelingen bij en geeft automatisch door als de vier dagen zijn volbracht. Na afloop ontvangt de wandelaar dan de enige echte Avond4daagse medaille. Deelname kost 6,50 euro per persoon.
Liefhebbers kunnen de Avond4daagse-Home Editie Ruurlo lopen gedurende de hele maand juni. Wel moeten de vier wandelroutes binnen twee weken worden afgelegd, met als belangrijkste regel dat deelnemers zich houden aan de coronarichtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. Na vier keer lopen wordt er een e-mail gestuurd met de locatie waar de medaille opgehaald kan worden. Bij de inschrijving via onderstaande website moet worden aangegeven dat het gaat om de Avond4daagse-Home Editie via Jong Gelre Ruurlo.

Mogelijkheden
Met de Home Edition biedt de KWBN iedereen in Nederland de gelegenheid een eigen Avond4daagse te lopen. Niet in grote groepen zoals men gewend is, maar alleen met een vriend, sportmaatje of met het gezin. En men hoeft niet alleen ’s avonds of doordeweeks te lopen. Ook overdag of in het weekend mag de wandelliefhebber op pad.


www.avond4daagse.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant