<p>Christa Meulenveld kreeg bloemen, diverse cadeautjes en een nieuwe badjas met de tekst &lsquo;Badjuf Christa&rsquo;. &nbsp;Foto: PR&nbsp;</p>

Christa Meulenveld kreeg bloemen, diverse cadeautjes en een nieuwe badjas met de tekst ‘Badjuf Christa’.  Foto: PR 

Christa Meulenveld veertig jaar ‘badjuf’

RUURLO/BORCULO – “Het is zo dankbaar werk. Het maakt me elke dag weer zo blij zoals onder meer al die vrolijke kindergezichtjes.” Niets vermoedend kwam de 59-jarige Borculose Christa Meulenveld-Roemaat zaterdagmorgen op zwembad De Meene in Ruurlo aan. Of toch? “Ik had onlangs in het archief van Stichting Zwembad Ruurlo rondgesnuffeld. Wilde wel eens precies weten hoe lang ik nu als ‘badjuf’ actief was.” En inderdaad dat bleek precies veertig jaar te zijn. De ingang van het Ruurlose openluchtbad was zaterdag dan ook prachtig versierd. ‘Christa 40 jaar badjuf’ prijkte er op de ramen.

Door Jan Hendriksen

Wie kent haar niet? Ze geeft inmiddels aan kinderen uit de derde generatie van sommige Ruurlose en Borculose families zwemles. Christa Meulenveld was namelijk niet alleen op zwembad De Meene werkzaam waar haar carrière in 1981 begon. Ook was ze in de afgelopen veertig jaar actief voor het binnenzwembad van sportaccommodatie ‘t Timpke in Borculo. "Afwisselend heb ik in al die jaren voor De Meene en ‘t Timpke gewerkt. In de jaren negentig van de vorige eeuw was er zelfs een samenwerkingsverband. Dan werd het personeel uitgewisseld. Waren we in de zomermaanden actief in Ruurlo en in de periode dat De Meene gesloten was in Borculo. Nu geef ik nog alleen op woensdag zwemles in Borculo voor een groep kinderen met een beperking en ben ik naast ‘badjuf' ook voor de Stichting Zwembad Ruurlo werkzaam in de Ruurlose sporthal ‘t Rikkenhage die de stichting beheert”, zo verklaart Christa die zaterdag overvallen werd door alle felicitaties. Het was badmeester ‘Ome Herman' Westerbrink van het Borculose openluchtzwembad ‘t Galgenveld die voor Christa in haar jonge jaren het grote voorbeeld was. "Als jong meisje wilde ik net als ‘Ome Herman' ook graag op een zwembad werken. En ik heb woord gehouden en heb door nooit geen spijt van gekregen. Heb het voorrecht om in Ruurlo op een prachtig zwembad te mogen werken met een fijne vaste groep collega's en een grote groep vrijwilligers. Het is inderdaad nu een rare tijd in verband met corona. Maar de mensen zijn zo dankbaar dat ze nu weer kunnen en mogen zwemmen”, aldus de jubilaris.

De Bikkels
De grootste voldoening beleeft Christa aan een groep kinderen met een beperking waaraan ze op woensdag in Borculo zwemles geeft. Ook is er op donderdag en vrijdag een zwemuurtje voor De Kanjers. Zaterdag kwamen De Bikkels met prachtig tekeningen haar feliciteren. En dat werd haar zichtbaar even te veel. Waar Christa momenteel ook erg blij van wordt is het grote aantal kinderen waaraan ze sinds eind vorige maand in Ruurlo zwemles geeft. “We hebben drie jaar lang in het buitenbad van De Meende geen zwemles meer aan kinderen gegeven. Dit jaar hebben ouders er voor gekozen om voor hun kinderen toch weer in een buitenbad zwemles te nemen. Ik heb momenteel drie groepen van zeven kinderen voor A. Ook heb ik een groep die opgaat voor een vervolgdiploma. Die was in al die jaren nog nooit zo groot. Corona zal daar ongetwijfeld aan bijgedragen hebben.”

Badjas
Ook deze kinderen verrasten Christa zaterdagmorgen. Christa kreeg van hen bloemen en diverse cadeautjes en een nieuwe badjas met de tekst ‘Badjuf Christa’. Namens Stichting Zwembad Ruurlo bracht voorzitter Erik Aagten aan Meulenveld de felicitaties over. Christa: "Ik heb een geweldige dag gehad en intens genoten. Een dag vol met liefde, cadeautjes en tranen.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden