De Groene Verbinding zaait bloemenlint in

RUURLO - De Groene Verbinding in Ruurlo komt met een tweede activiteit. Nadat vorig jaar een boom is geplant wordt nu een strook grond aan de Enkheerdlaan ingezaaid met een bloemenmengsel. Dat gebeurt op zaterdagmiddag 15 mei om 14.00 uur, in samenwerking met Bijenvereniging Ruurlo Steunt Elkaar.

De Groene Verbinding bestaat uit een klein groepje burgers uit Ruurlo die hun woon- en leefomgeving iets mooier willen maken. “Wij willen met ons initiatief aandacht vragen en betrokkenheid creëren voor de zorg om onze leefomgeving. Vorig jaar hebben we onze eerste boom geplant in de groenstrook bij de Enkheerdlaan. En nu een tweede (door corona aangepaste) activiteit”, zegt Desiree Langelaar namens De Groene Verbinding.
Bijenvereniging Ruurlo Steunt Elkaar draagt zaterdag zorg voor het zaaigoed en het zaaien. Iedereen kan zaterdag ook zaad kopen (om de onkosten te dekken) en dat zelf ook ter plaatse inzaaien. Dankzij een markering met de naam erop kan iedereen zien hoe het eigen zaaisel opkomt. Men moet zich hiervoor tijdig aanmelden.
Tijdens de activiteit van het zaaien is er ook gelegenheid om wat zelfgekweekte plantjes te kopen. Meer informatie op onderstaande website (die nog in ontwikkeling is). Voor vragen: stuur een email aan info@degroeneverbindingachterhoek.nl.


www.degroeneverbindingachterhoek.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden