<p>In de toekomst zullen wandelaars en fietsers die vanaf de Wiersseweg via de Loorsteeg gebruik willen maken van de wandel- en fietspaden in het gebied van De Meene door de afslutging van de overgang niet meer dit wandel- en fietsgebied kunnen komen. Foto: Jan Hendriksen.&nbsp;</p>

In de toekomst zullen wandelaars en fietsers die vanaf de Wiersseweg via de Loorsteeg gebruik willen maken van de wandel- en fietspaden in het gebied van De Meene door de afslutging van de overgang niet meer dit wandel- en fietsgebied kunnen komen. Foto: Jan Hendriksen. 

Afsluiting niet beveiligde overwegen Loorsteeg en Reurinkweg

RUURLO – Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Berkelland heeft besloten een procedure op te starten om de onbewaakte overwegen in de Reurinkweg en de Loorsteeg in Ruurlo af te sluiten voor alle verkeer.

Door Jan Hendriksen

Op dit moment zijn er in Berkelland twee openbare niet actief beveiligde overwegen; bij de Reurinkweg en de Loorsteeg in Ruurlo op het spoortraject tussen Zutphen en Winterswijk. Deze overwegen zijn alleen toegankelijk voor fietsers, bromfietsers en voetgangers. ProRail heeft van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de opdracht gekregen om binnen vijf jaar alle openbare niet actief beveiligde overwegen aan te pakken. Met dit besluit werkt de gemeente Berkelland daaraan mee. Hierdoor wordt het spoor tussen Winterswijk en Zutphen veiliger. De realisatie van een spoortrap in de Loorsteeg vindt het college te kostbaar en maatschappelijk onverantwoord in relatie tot het beperkte gebruik van deze overweg. Dat zou kunnen betekenen dat - als ProRail geen spoortrap plaatst - het in de toekomst voor wandelaars en fietsers niet meer mogelijk is om vanaf de Wiersseweg via de Loorsteeg gebruik te maken van de wandel- en fietspaden in het gebied van De Meene.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden