De OV-ambassadeurs hebben zelf ook de middelbare leeftijd bereikt. Foto: PR
De OV-ambassadeurs hebben zelf ook de middelbare leeftijd bereikt. Foto: PR

Telefonisch spreekuur voor vragen over het OV

ACHTERHOEK - Iedereen van 55+ met vragen over reizen met het openbaar vervoer (OV) kan gebruik van het telefonisch spreekuur door te bellen met 038 – 303 70 10. OV-ambassadeurs geven er antwoord op de vragen over het gebruik van het OV.

“Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend”, zeggen de OV-ambassadeurs. De provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel vinden het belangrijk dat iedereen met het openbaar vervoer veilig en gemakkelijk kan reizen. Daarom geven OV-ambassadeurs, vrijwilligers en zelf ook op leeftijd, uitleg over reizen met trein en bus.

De maandelijkse inloopspreekuren voor senioren zijn helaas tot nader orde geannuleerd. De coronamaatregelen laten het niet toe. Mensen met vragen over het gebruik van het OV kunnen nu wel terecht tijdens het telefonisch spreekuur. "Wilt u weten hoe u een OV-chipkaart aanvraagt of hoe de 40% korting voor samen reizen werkt? Wilt u meer weten over de Coronamaatregelen in het OV of juist informatie over verlenging van abonnement, keuzedagen en/of bent u (onverwacht) noodgedwongen afhankelijk van OV maar u weet nog niet hoe het werkt? Bel dan met een van ons tijdens het telefonisch spreekuur", zo nodigen de OV-ambassadeurs uit.

Bellen kan van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur, op dinsdag en donderdag van 13.30 tot 15.00 uur en op maandag en woensdag van 18.30 tot 20.00 uur. Het telefoonnummer: 038 - 303 70 10.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden