1.	Contractondertekening door Peter Berendsen (l) en Bas te Velthuis. Foto: Rob Weeber
1. Contractondertekening door Peter Berendsen (l) en Bas te Velthuis. Foto: Rob Weeber

Berkelland Lokaal nieuw radiostation in Neede

BERKELLAND - Berkelland krijgt binnenkort weer een radiostation binnen de eigen gemeente, genaamd Berkelland Lokaal. Tot 2016 had de gemeente Berkelland haar eigen radiozender Berkelland FM die vanuit Borculo uitzond. Daarna kwam het onder de vlag van Gelre FM en verhuisde de redactie naar Lichtenvoorde/Groenlo. Uiteindelijk voelde dat toch niet goed en werd de Stichting Berkelland Lokaal opgericht met daarbinnen de radiozender Berkelland Lokaal. Uitzendlocatie wordt Neede.

Berkelland FM stond destijds al onder de bezielende leiding van Needenaar Mans Koster en radio/nieuwsman Bas te Velthuis uit Gelselaar. Ook nu vormen zij het bestuur van de nieuwe stichting. “Berkelland Lokaal staat niet alleen,” legt Te Velthuis uit. We zijn een samenwerking aangegaan met het regionale mediacentrum Regio8 uit Ulft. Regio8 verzorgt dagelijks de actualiteit uit de regio, zowel via diverse online kanalen als via Optimaal FM (radio) en Regio8actueel (TV). Zij is actief in Montferland, Oude IJsselstreek en Doetinchem. Ook in Berkelland willen we crossmediaal werken.”

Ook Regio8 directeur Peter Berendsen is blij met de samenwerking. “Met Neede erbij hebben we twee sterke ‘hubs’ in de Achterhoek van waaruit we uitzenden. Vanuit die twee locaties willen we uiteindelijk doorgroeien naar een grote streekradio voor de Achterhoek. Bovendien willen we ook de samenwerking met Twente, Haaksbergen en Enschede. Een van onze redacteuren werkt in Twente vanuit de auto. Met de vestiging in Neede krijgt zij daar een vaste redactieplek. Neede ligt wat dat betreft erg centraal.

De keuze voor Neede was niet geheel toevallig. Koster kwam ter ore dat gebouw Diekgraven aan de Kostersteeg ruimte te huur had. Het gebouw doet nu voornamelijk dienst als aula. De keuze was snel gemaakt en afgelopen zaterdag tekende de Stichting Berkelland Lokaal een vijfjarig huurcontract met het bestuur van de kerkrentmeesters van de Protestante Gemeente Neede. Zij beheren onder meer het gebouw Diekgraven. De huurtermijn gaat 1 juli in en is gelijk aan de duur van de uitzendvergunning. Het Commissariaat voor de Media kreeg een positief advies van college en gemeenteraad waarop een vergunning voor vijf jaar werd toegekend. Berkelland Lokaal krijgt in gebouw Diekgraven twee ruimtes ter beschikking, waarvan er een ingericht wordt als studio. Doel is het contact met de inwoners, verenigingen en politiek in Berkelland te vergroten en het nieuws dicht bij de mensen te brengen.

Foto’s Rob Weeber

  1. Contractondertekening door Peter Berendsen (l) en Bas te Velthuis
  2. Groepsfoto (vlnr) Mans Koster (Berkelland Lokaal), Niels Sies (kerkrentmeester), Bas te Velthuis Peter Berendsen, Dinant Rohaan (kerkrentmeester) en Peter Berendsen (Regio8)
Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden