<p>Er werd op Koningsdag volop gevlagd in Ruurlo. Foto: Jan Hendriksen.&nbsp;</p>

Er werd op Koningsdag volop gevlagd in Ruurlo. Foto: Jan Hendriksen. 

Toch een beetje ‘Oranjegevoel’ in Ruurlo

RUURLO – Voor het tweede achtereenvolgend jaar door de corona pandemie geen schoolvoetbaltoernooi op sportpark ‘t Rikkelder, geen kinderspeelgoedmarkt en kinderspelen op het Kerkplein en in de Dorpsstraat, geen gezamenlijke toost met een glaasje oranjebitter van burgemeester Joost van Oostrum met de ouderen van woonzorgcentrum De Bundeling en geen afsluitend Oranjeconcert van KunstKring Ruurlo in ‘t Kulturhus. Toch heerste in Ruurlo er Koningsdag een klein beetje een ‘Oranjegevoel’.

Door Jan Hendriksen

Oranjevereniging Ruurlo had de Ruurloërs opgeroepen om Koningsdag toch in eigen (familie)kring te vieren binnen de mogelijkheden die er zijn. Er werd dan ook volop gevlagd en metende aan de lange rij wachtende bezoekers die onder luid geluid van de plaatselijke kerkklokken van de Dorpskerk en de Sint Willibrordkerk in de ochtenduren bij Bakkerij Oude Wesselink aan de Dorpsstraat stonden te wachten, werd er massaal een Oranje-tompouce bij de koffie gegeten. Als alternatief ontvingen de de bewoners van woonzorgcentrum De Bundeling een kleine attentie van Oranjevereniging Ruurlo.

De zevenjarige Thijs Lankwarden had samen met zijn moeder aan de Verlengde Kroezelaan een speelgoed-minimarktje ingericht om toch allerlei spulletjes die hij niet meer gebruikte op deze zonnige Koningsdag aan de man te brengen. En in de loop van de middag liep het Kerkplein vol met Ruurloërs en dagjesmensen die genoten van een ijsje en een ‘to go’-versnapering van de plaatselijke horeca. Leden van buurtvereniging Um de Bult aan de Barchemseweg brachten tenslotte ‘s middags om half vijf tijdens het Nationale Toost-moment spontaan een gezamenlijke toost uit op de jarige Koning Willem Alexander. Kortom: Ruurlo vierde op bescheiden schaal toch een beetje Koningsdag.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden