<p>Op een speelse manier namen de kinderen deel aan de verschillende onderdelen van de Skill Games. Foto: Jan Hendriksen&nbsp;</p>

Op een speelse manier namen de kinderen deel aan de verschillende onderdelen van de Skill Games. Foto: Jan Hendriksen 

Veel plezier bij Skill Games

RUURLO – Het levensgroot naspelen van de alom bekende Skill Games uit het FIFA21 computervoetbalspel. Dat is toch fantastisch. Het plezier van de jongens en meiden spatte tijdens deze Skill Games er zichtbaar dan ook vanaf. Voetbalvereniging De Graafschap bood in samenwerking met VV Ruurlo, die deze games faciliteerde, de Ruurlose jeugd vorige week woensdagmiddag op het hoofdveld van sportpark ‘t Rikkelder deze populaire spelvormen aan.

Door Jan Hendriksen

Tot verrassing van coördinator Djordi van der Hoop van De Graafschap Skill Games namen maar liefst 72 kinderen in de leeftijdscategorie van zes tot en met vijftien jaar deel aan deze Skill Games. “Voor ons uniek in de geschiedenis dat er zoveel kinderen van één dezelfde vereniging deelnemen aan een dergelijke voetbalmiddag”, aldus Van der Hoop. Het FIFA21 voetbalcomputer spel is iets van de huidige opgroeiende generatie voetballertjes. “Kinderen groeien tegenwoordig op met de PlayStation en aangezien wij het plezier van de kinderen voorop stellen in alles wat wij doen, kan dit in onze ogen niet ontbreken. Ook maken wij van dit moment een sociaal moment waarin de kinderen door deze spelvormen moeten samenspelen”, zo verklaart Van der Hoop de succesvolle deelname als hij aan zijn assistenten middels een fluitsignaal aangeeft dan men kan ‘doordraaien’ met hun groepen om aan het volgende spel deel te nemen. Er staan deze middag maar liefst acht onderdelen op het programma met de meest fantastische namen zoals ‘Hungry Nets Challenge’, ‘Dribbling Around the World’, ‘Fround Pass Advanced’, ‘Bucket Long Pass’. ‘Wall Break’, ‘Schrimmage 2 vs 2’, ‘Defend the Mininet’ en ‘Path to goal dribbling’. In de pauze kregen alle kinderen wat te drinken en een gezond ‘tussendoortje’. Ook werd er om een penalty-bokaal gestreden.

De achtjarige Bonne Bergsma vond het helemaal fantastisch. Gehuld in een heus De Graafschap voetbalshirt dribbelde en scoorde Bonne er lustig op los. Samen met David Westerhold (8), waarmee Bonne in het jeugdteam van VV Ruurlo O9-1 speelt, zijn zij de enige twee die deze middag in een De Graafschap shirt aan de Skill Games deelnemen. Bonne en David zijn dan ook wel een beetje fan van De Graafschap. Ook Floris (8) en Silvijn Taken beleefden net zoals Rens Hendriksen (8) en Lars van Laarhoven (11) veel plezier aan de verschillende spelonderdelen. En echte voorkeur had het viertal niet voor één van de spelen. Maar het mikken van een bal in een van de cementtonnen vond Lars wel erg leuk.

Na afloop kregen de kinderen een De Graafschap-medaille waarmee ze trots huiswaarts keerden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden