Vossenjacht doolhof Ruurlo afgelast

Algemeen

RUURLO - De vossenjacht in het doolhof in Ruurlo die gepland stond op vrijdag 14 mei gaat niet door. Traditioneel houdt de Stichting Toeristische Activiteiten Ruurlo (STAR) de vossenjacht op de dag na Hemelvaart. Dit evenement waar velen naar uitkijken trekt jaarlijks driehonderd tot vierhonderd bezoekers. Het bestuur van de STAR vindt het echter in deze coronatijd niet verantwoord activiteiten voor grote groepen mensen te organiseren.

Het doolhof in Ruurlo behoort tot de grootste haagdoolhoven van Europa en is afgelopen winter geheel gerenoveerd. De uitzichttoren is geschilderd, de taluds zijn opnieuw ingezaaid, de paden zijn vernieuwd en verbreed en rolstoelvriendelijk gemaakt en het toegangshek is gerenoveerd. Het is ook coronaproef gemaakt.
Het doolhof blijft gewoon open maar het is raadzaam van te voren te reserveren via onderstaande website. Voor kinderen tot en met twaalf jaar, de echte speurneuzen, blijft het mogelijk de woordpuzzel te doen. Nieuw is dat honden zijn toegestaan, mits ze aangelijnd zijn en de baas een zakje bij zich heeft. Pinnen is nu ook mogelijk.


www.doolhofruurlo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant