<p>Joyce Satijn, per 21 september de nieuwe griffier van Berkelland. Foto: PR</p>

Joyce Satijn, per 21 september de nieuwe griffier van Berkelland. Foto: PR

Joyce Satijn voorgedragen als nieuwe griffier in Berkelland

BERKELLAND - In de gemeenteraadsvergadering van 18 mei wordt drs. J.A. (Joyce) Satijn voorgedragen om benoemd te worden tot griffier van de gemeente Berkelland. Haar benoeming zal ingaan op 21 september.

De huidige griffier van Berkelland, Andries Bannink gaat per die datum met pensioen. In een eerste reactie geeft Joyce Satijn aan verheugd te zijn over haar aanstaande benoeming: “Ik ben een enthousiast en betrokken bestuurskundige met een brede belangstelling en voel me thuis in een politiek-bestuurlijke omgeving. Ook ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in politiek en bestuur en heb veel zin om in de mooie gemeente Berkelland aan de slag te gaan.”

Joyce Satijn (48) is voorgedragen door een selectiecommissie, die bestond uit één persoon van elke fractie (7) uit de gemeenteraad van Berkelland. De selectiecommissie werd geadviseerd door de burgemeester, gemeentesecretaris, twee griffiemedewerkerS en een medewerker HR.

De beoogd griffier is sterk in strategisch en onafhankelijk denken en heeft oog voor en vertaling naar draagvlak en uitvoering. Wat zij doet, wil ze goed doen met aandacht, respect, interesse en een glimlach. TIjdens de gesprekken werd ervaren dat zij een prettige sparringpartner en goed adviseur is en voorzien is van de eigenschappen: pienter, enthousiast, integer, verbindend, analytisch, nieuwsgierig en ambitieus. Op dit moment is zij griffier bij de gemeente West Maas en Waal. Zij is eindverantwoordelijk voor het ondersteunen van de gemeenteraad en de kwaliteitsbewaking van het politieke besluitvormingsproces door de griffie. De griffier opereert onafhankelijk van de ambtelijke organisatie en vervult een verbindende rol tussen gemeenteraad, het college en de ambtelijke organisatie.
Joyce Satijn is getrouwd en woont in Deventer.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden