<p>In 2019 was het gezellig druk in Ruurlo tijdens de vrijmarkt. Foto: Jan Hendriksen</p>

In 2019 was het gezellig druk in Ruurlo tijdens de vrijmarkt. Foto: Jan Hendriksen

Geen festiviteiten rond Koningsdag in Ruurlo

Geen festiviteiten rond Koningsdag in Ruurlo

RUURLO - Ook dit jaar geen gezellige Koningsdag in Ruurlo. Het bestuur van de Oranjevereniging heeft besloten dat de festiviteiten in het centrum van het dorp niet doorgaan. Ook het traditionele schoolvoetbaltoernooi op sportpark ‘t Rikkelder van VV Ruurlo is afgelast.

Door Jan Hendriksen

Door de voortdurende coronacrisis ziet Oranjevereniging Ruurlo geen mogelijkheid om dit jaar op dinsdag 27 april op welke wijze dan ook voor een gezellige Koningsdag te zorgen. Niet alleen voor alle Ruurloërs maar zeker ook voor iedereen die betrokken is bij de organisatie een grote teleurstelling. Het was echter een onvermijdelijk besluit, waar alle betrokkenen begrip voor hebben.

“Wij hopen dat men deze dag toch in eigen (familie)kring gaat vieren, binnen de mogelijkheden die er zijn. Vanaf zonsopgang kan men de nationale driekleur met wimpel uitsteken en tussen 9.55 en 10.00 uur worden de klokken van de Ruurlose Dorpskerk en Willibrorduskerk geluid”, vertelt voorzitter Ineke Nijen Es namens het bestuur van de Oranjevereniging.

Voor de thuisblijvers is er een prijs te winnen voor de kinderen met de mooiste kleurplaat en voor iedereen met een puzzel/woordzoeker. Zie advertentie elders in dit blad.

Koning Willem-Alexander zal samen met zijn gezin Eindhoven bezoeken. Via de televisie is het bezoek van de koninklijke familie aan de Brabantse stad te volgen. Aan het eind van de middag is er de speciale tv-uitzending ‘MAX Koningsdag’.

Ineke Nijen Es: “Wij hadden ons deze Koningsdag ook anders voorgesteld. De behoefte aan verbinding en elkaar ontmoeten is groter dan ooit. Wij zijn inmiddels wel gestart met de voorbereiding van het Septemberfeest en hopen dat we elkaar daar weer mogen ontmoeten. Wij wensen ondanks het ontbreken van activiteiten in Ruurlo iedereen een gezellige Koningsdag toe.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden