't Galgenveld tijdens het openluchtspel. Foto: PR
't Galgenveld tijdens het openluchtspel. Foto: PR

Openluchtspel Borculo naar 2022

BORCULO - Voor de tweede keer op rij wordt het Openluchtspel Borculo verplaatst vanwege corona. Het Openluchtspel zou in juli op vijf avonden in openluchttheater ’t Galgenveld worden gespeeld, maar schuift nu een jaar door naar juli 2022.

Het bestuur van Stichting Evco Openluchtspel Borculo heeft in de afgelopen week besloten tot uitstel omdat er de komende maanden te veel risico's zijn om de productie goed voor te kunnen bereiden. De voorbereidingen van de voorstellingen duren in totaal ongeveer een half jaar, maar in de laatste maanden ervoor zijn de decorbouwers en toneelspelers, figuranten en de organisatie erg druk en worden ook de repetities gehouden.

Door de beperkende maatregelen van de overheid in verband met de coronacrisis en de onzekerheid over de snelheid van het vaccinatieprogramma zegt het bestuur dat er de komende maanden te veel risico's en bedreigingen zijn om al deze processen succesvol af te ronden. Voorts zijn al de beperkende maatregelen ook niet erg bevorderlijk voor het enthousiasme en de sfeer en dat is volgens het bestuur zeer onwenselijk voor een evenement dat leunt op honderd vrijwilligers.

Sinds 1992 wordt er jaarlijks een openluchtspel georganiseerd Een aantal vrijwilligers starten in het begin van elk jaar weer vol enthousiasme te bedenken wat er dat jaar weer in het theater ten tonele kan worden gebracht. De evenementen commissie bestaat uit een groep mensen die het voortouw nemen en die zorgen voor toneelspelers en figuranten, het decor, de keuken, de grime en de kleding. Na overleg komt er dan een plan de campagne hoe ze het lopend jaar de organisatie weer gaan doen om er een pracht van een openluchtspel van te maken.

Na veel uurtjes vrijwilligerswerk is het elk jaar weer gelukt om de klus te klaren. Maar na de uitbraak van de pandemie COVID-19 werd het niet mogelijk om in 2020 een openluchtspel te spelen, nu in 2021 zijn mogelijkheden nog steeds onvoldoend om de plannen uit te voeren.

De hele crew is van plan om er in 2022 een groot spektakel van te maken zodat iedereen de jaren dat er niet kon worden gespeeld snel weer zijn vergeten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden