En uitgebreide afdeling fietsen. Foto: PR
En uitgebreide afdeling fietsen. Foto: PR

Woest Sport, het mekka voor de triatlonsport

BORCULO - Hoe kun je je nog onderscheiden met de verkoop van sportartikelen? Het antwoord hierop lijkt niet makkelijk, maar het wie het verhaal van Woest Sport kent, weet dat zij antwoord gevonden hebben. Bij Woest Sport draait alles om de juiste voorbereiding op de experience.

Door Rob Weeber

Woest Sport beslaat maar liefst 2200 m2 winkeloppervlak op een locatie buiten het centrum van Borculo. De multisportzaak is gespecialiseerd in alle onderdelen van de triatlon, fietsen, hardlopen en zwemmen. Maar anders dan in de ‘gewone’ sportzaak, staat alles in het teken van de voorbereiding en de prestatie. Edwin Ruumpol is bedrijfsleider bij Woest Sport en heeft net zoals alle andere medewerkers veel ervaring met de buitensport. “Woest Sport is een gespecialiseerde winkel voor atleten en sportieve recreanten die met kwalitatief goed materiaal willen sporten. De naam Woest verwijst naar een bijbetekenis van het woord, iets in de zin van ‘geweldig’. Die uitstraling willen we ook hebben. Ons verkoop- en onderhoudsteam bestaat dan ook volledig uit specialisten, mensen die veel kennis en verkoopervaring met de producten hebben en zelf duursporter zijn. Maar we vinden het ook belangrijk dat iedereen kan slagen hier. Onze prijs-kwaliteitsverhouding daarom is gunstig.”

Indoor bike fitting
Een belangrijk onderdeel van de voorraad betreft de fiets. Woest Sport vertegenwoordigt slechts vier (top)merken, BMC, Cevélo, Specialized en Santa Cruz. Voor alle merken geldt echter dat ook alle types van het betreffende merk verkocht worden, racefietsen, mountainbikes, gravelbikes, triatlonfietsen en elektrische mountainbikes. “Sport gaat gepaard met prestaties en daarbij zijn de voorbereidingen net zo belangrijk als de uitvoering. Daarom hebben wij een indoor bike fitting ruimte gecreëerd waar via een computer de juiste fietshouding en zadelbreedte worden vastgelegd. Dat bepaalt onder meer welk type zadel voor de gebruiker het beste is. Daarnaast is het mogelijk om een type fiets mee te nemen en een weekend te gebruiken. Voor de wintertijd hebben we indoorfietsen klaar staan waarop getest en getraind kan worden. Een fiets kopen hier is dus maatwerk in de breedste zin van het woord.”

Hoogtestagetraining
Wat voor de afdeling fietsen geldt, is ook van toepassing voor de afdelingen hardlopen en zwemmen. Wie een paar hardloopschoenen koopt, gaat vooraf de indoorbaan op. Camera’s volgen de voetbewegingen en aan de hand daarvan wordt bepaald welk type schoen het beste past. Voor het onderdeel zwemmen kan een duik worden genomen in het indoorzwembad. Onderwatercamera’s leggen de zwembewegingen vast en aan de hand van de beelden wordt de zwemhouding geanalyseerd. Bovendien kan men ervaring opdoen met een bepaald type wetsuit. Verder is er de hoogtestagekamer. Wie zijn of haar conditie in korte tijd wil verbeteren, kan gebruik maken van een hoogstestagetraining. “Het is bewezen dat als iemand gedurende vijf dagen vijf kwartier per dag in de hoogtekamer doorbrengt, zijn of haar conditie aanzienlijk en duurzaam verbetert. In de kamer bootsen we de luchtdruk op grotere hoogte na door het onttrekken van zuurstof uit de ruimte.”

Vanwege de corona kan Woest Sport alleen op afspraak bezocht worden. Woest Sport is gevestigd aan de Korenbree 24 in Borculo. Voor meer informatie over het bedrijf kan men ook terecht op de website.


www.woest-sport.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden