<p>Voor het verkeersonderzoek in Ruurlo is onder meer een camera geplaatst aan de Garvelinkkampweg. Foto: Jan Hendriksen </p>

Voor het verkeersonderzoek in Ruurlo is onder meer een camera geplaatst aan de Garvelinkkampweg. Foto: Jan Hendriksen

Ruurloërs op hun hoede voor camera’s verkeersonderzoek

RUURLO - Ze hangen er niet voor de snelheid, de camera's op verschillende plaatsen in Ruurlo zoals aan de lantaarnpaal aan de Garvelinkkampweg. Toch heeft zo'n apparaat een gunstig effect op de snelheid.

"Veel automobilisten doen het sinds de plaatsing kalmer aan in onze straat. Er mag hier dertig kilometer per uur worden gereden. Maar menigeen heeft normaliter een hogere snelheid op zijn kilometerteller staan”, zegt een bewoner.
De camera is geplaatst voor een kentekenonderzoek en is gecombineerd met telslangen die op het wegdek zijn gelegd. In opdracht van de gemeente Berkelland houdt het bureau De Groot Volker namelijk een verkeersonderzoek in Ruurlo, in de periode van maandag 19 tot en met zondag 25 april.
Dit verkeersonderzoek bestaat uit twee onderdelen: een kentekenonderzoek en mechanische tellingen. Op onder andere de Barchemseweg, Borculoseweg, Vordenseweg, Wiersseweg en Garvelinkkampweg zijn daarvoor apparaten geplaatst.
Het kentekenonderzoek wordt uitgevoerd met behulp van camera’s. Deze registreren het kenteken van het passerende voertuig (datum, tijd en richting). Met de mechanische tellingen wordt het verkeer geteld en de snelheid gemeten. Zo komt in beeld hoe het autoverkeer door Ruurlo rijdt. Die gegevens zijn niet aan een bestuurder gekoppeld. Na afloop van het onderzoek worden ze vernietigd.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden