Een 3D-printer. Foto: PR
Een 3D-printer. Foto: PR

‘3D ontwerpen en printen’ bij BIEBlab Kunstwijs

OOST-ACHTERHOEK - Op woensdag 21 en woensdag 28 april organiseert BIEBlab Kunstwijs twee online workshops. Deze interactieve workshop staat in het teken van ‘3D ontwerpen en printen’. Aanmelden is mogelijk op www.oostachterhoek.nl/BIEBlab. Deelname is gratis, maar wees er snel bij, want er is plek voor tien deelnemers per bijeenkomst.

3D ontwerpen en printen
De medewerkers van de bibliotheek leggen uit: "Wat kun je eigenlijk met een 3D printer? En wat zou jij graag willen maken? Tijdens dit online BIEBlab leer je meer over de 3D printer. Hoe werkt deze eigenlijk? Je krijgt ook uitleg over het gratis 3D-ontwerpprogramma Tinkercad zodat je je eigen ontwerp kunt maken en deze kunt omzetten naar een 3D-model. We kunnen je ontwerp uitprinten en naar je opsturen."

Samenwerking
Bijna wekelijks worden er voor kinderen uit groep 5 tot en met 8 in drie vestigingen activiteiten in het kader van BIEBlab Kunstwijs georganiseerd. De ene keer verzorgt 'Muziek en Kunstwijs' het programma, de andere keer is de Bibliotheek Oost-Achterhoek verantwoordelijk voor de invulling van de dag. Als de activiteit in verband met de coronamaatregelen niet in een Bibliotheek kan plaatsvinden, wordt het online georganiseerd.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden