IVN Zoom-lezing over mieren

REGIO - Mieren kom je overal tegen; meestal buiten, soms ook in huis. Ze spelen een belangrijke rol in de ecosystemen van bos, heide en tuin.

Volgens natuurgids Diliana Welink is de mier de meest succesvolle diersoort ter wereld. Natuurorganisatie IVN Noord-Midden Achterhoek heeft haar daarom uitgenodigd om meer te vertellen over dit bijzondere beestje. Niet in een zaaltje, maar online.

Een avond over mieren gaat ook over duurzaam bouwen, zelfs over slavernij en veehouderij, over plaagdierbestrijding en fysieke topprestaties. Een mier kan wel 500 maal zijn eigen gewicht dragen! Maar het gaat ook over feminisme en klimaatbeheersing, over dictaturen en inteelt.

Diliana Welink is natuurgids in Drenthe en houdt vaak lezingen over mieren omdat ze het zulke fascinerende dieren vindt. Haar verhaal wordt ondersteund met prachtige foto’s.

Op dinsdagavond 27 april kan iedereen via zoom nader kennismaken met al die facetten van dit zeer succesrijke beestje. Meeluisteren en meekijken is gratis, voor leden, maar ook voor niet- leden van IVN. Aanmelden voor 25 april via IVN organisator Erik Mol: de.talpa@kpnmail.nl .

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden