Kacper, hier tijdens een behandeling door de fysiotherapeut, heeft nu de beschikking over een rolstoel. Foto: PR
Kacper, hier tijdens een behandeling door de fysiotherapeut, heeft nu de beschikking over een rolstoel. Foto: PR

Pax Kinderhulp Borculo annuleert vakantie van Poolse kinderen voor 2021

Algemeen

BORCULO - Reeds gedurende een periode van 35 jaar organiseert Pax Kinderhulp Borculo een vakantie van twee weken voor Poolse kinderen uit weeshuizen in de omgeving van Katowice (Polen). Deze kinderen verblijven in weeshuizen als gevolg van de heersende armoede en de sociale omstandigheden in het zuiden van Polen.

Doordat het coronavirus ons nog steeds in haar greep houdt, heeft de werkgroep Pax Kinderhulp Borculo helaas moeten besluiten de vakantie voor deze kinderen te annuleren. Ook in 2020 was het niet mogelijk deze actie te houden. Het risico is volgens de werkgroep voor de vele vrijwilligers waarover Pax Kinderhulp Borculo kan beschikken momenteel nog te groot. Bovendien is de werkgroep afhankelijk van de situatie in Polen.

Om toch tegemoet te komen aan het verbeteren van het welzijn van deze kinderen heeft de werkgroep begin 2021 aan een vijftal weeshuizen verzocht aan te geven waaraan behoefte is. Aangezien deze weeshuizen over onvoldoende financiële middelen beschikken om zaken waaraan dringend behoefte is aan te schaffen, heeft de werkgroep Pax Kinderhulp Borculo het mogelijk gemaakt keukenmateriaal (zoals keukenkastjes en ovens), speelgoed en trampolines aan te schaffen. Ook is gezorgd voor het aankopen van een rolstoel voor een vierjarige jongen in één van de weeshuizen, die vanaf zijn geboorte gedeeltelijk verlamd is, om het leven van deze jongen draaglijker te maken.

Pax Kinderhulp Borculo hoopt volgend jaar (2022) 24 kinderen, die thans verblijven in weeshuizen, te kunnen uitnodigen voor een vakantie in Borculo.

Als gevolg van het feit, dat de actie 2021 geen doorgang kan vinden, is tevens besloten om de jaarlijkse collecte in Borculo te cancelen, net als de marktverloting die elk jaar in mei wordt gehouden.

Wanneer het enigszins mogelijk is, zal de werkgroep wel met een stand vertegenwoordigd zijn op de Kerstmarkt in Borculo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant