Ido Berghuis en Lida van der Valk trokken al keuvelend in de banen één en twee voor de langzame zwemmers hun baantjes. Foto: Jan Hendriksen

 Ido Berghuis en Lida van der Valk trokken al keuvelend in de banen één en twee voor de langzame zwemmers hun baantjes. Foto: Jan Hendriksen

Zwemmers genieten vroeger dan ooit van De Meene

Algemeen

RUURLO – “Dit is perfect. We zijn echte zwemfanaten en het wandelen tijdens onze pauzes bij het thuiswerken zijn we nu na zoveel maanden wel een beetje beu. We hebben dan ook direct gereserveerd. En de watertemperatuur is ook zeer aangenaam: 23 graden.”

Door Jan Hendriksen

Sander Luiten en Karen Roording uit Borculo waren donderdagmorgen 1 april om negen uur, en dat was absoluut geen grap, de eerste zwemmers die de banen vijf en zes hadden gereserveerd. Openluchtzwembad De Meene opende vorige week namelijk eerder dan ooit sinds 1973, toen het zwembad in gebruik werd genomen, haar poorten. “Nu er in de huidige coronatijd weinig kan maar het wel mag en gezond is om sportief bezig te zijn in de buitenlucht, hadden we besloten om eerder dan normaliter open te gaan. Het bad is nog niet helemaal operationeel. Alleen het grote bassin is geopend. Het kleine bassin en de dubbele waterglijbaan gaan pas op 24 april open. Tot die tijd kan men dagelijks tussen 9.00 en 17.00 uur een uur reserveren”, zo laat medewerkster Christa Meulenveld van Stichting Zwembad Ruurlo, die op deze eerste aprilmorgen een oogje in het zeil houdt, enthousiast weten.

De kersverse inwoonster van Ruurlo Alleke Wieringa, die al lopend in haar badjas vanuit de aanpalende woonwijk ‘t Loo op het zwembad arriveerde, doet het iets rustiger aan en geniet in de banen drie en vier die gereserveerd zijn voor de gemiddelde zwemmers ook volop. “Ik had hier ontzettend behoefte aan en heb dan ook direct een tienbadenkaart gekocht. Voor de komende dagen heb ik weer diverse ‘blokken’ gereserveerd”, zo laat ze al zwemmend weten. Wie ook volop genieten zijn de Ruurloërs Ido Berghuis en Lida van der Valk die al keuvelend in de banen één en twee voor de langzame zwemmers hun baantjes trekken. “Prachtig dat dit weer mogelijk is. Hier was ik aan toe na al die maanden dat we niet hebben kunnen zwemmen. En de watertemperatuur is perfect”, zo laat Lida weten.

Reserveringen
De netto zwemtijd voor elke reservering is telkens vijfenveertig minuten met vijftien minuten om te wisselen met de nieuwe groep zwemmers. Per uur kunnen maximaal 24 zwemmers terecht, in verband met de 1,5 meter afstand die moet kunnen worden bewaard. Reserveren kan via de website www.zwembad-demeene.nl. Een uurtje zwemmen kost vijf euro. Een tienrittenkaart kost 45 euro. De abonnementen zijn geldig als het zwembad 24 april volledig wordt geopend.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo