Betsie Geerdink te midden van Rob en Sandra Dolphijn van Plaze 't Snackhuus. Foto: PR.

Betsie Geerdink te midden van Rob en Sandra Dolphijn van Plaze 't Snackhuus. Foto: PR. 

Betsie bakte duizenden dozen vol patat, kroketten en frikadellen

Algemeen

RUURLO – Ze was het vaste gezicht achter de toonbank en heeft duizenden dozen patat, kroketten en frikadellen ‘weg gebakken’. Betsie Geerdink stond ‘achter de karke’ namelijk maar liefst 33 jaar achter de frituurpannen. Negen jaar lang bij Snackbar Langelaar van Tonnie en Hermien Langelaar en op de zelfde locatie 24 jaar bij Plaza ‘t Snackhuus van Rob en Sandra Dolphijn. Woensdag 31 maart nam Betsie afscheid. Talloze vaste klanten van het Snackhuus kwamen speciaal even langs om haar te bedanken voor al die trouwe en plezierige dienstjaren.

Door Jan Hendriksen

“Ik ben op mijn vijftigste een nieuwe uitdaging aangegaan en ben per 1 april kantinebeheerder en gastvrouw van wapenhandel en de kleiduivenschietbaan Colenbrander in Halle-Heide”, zo verklaart Betsie die een beetje overvallen werd door alle aandacht die aan haar afscheid was besteed. Ze begon als 'jong deerntjen van 't Veller' bij Tonnie en Hermien Langelaar in de snackbar. Betsie: “En dat was in het begin best wel spannend. Als de bel van de cafetaria rinkelde ging ik met knikkende knieën naar voren om een klant te helpen. Maar al doende leert men. In de jaren was het assortiment nog niet zo groot als heden ten dage. Patat, kroketten, frikadellen, ballen gehakt, slaatjes en ijs. Dat was het toen grotendeels wel. Wat dat betreft is in al die jaren het assortiment flink veranderd en uitgebreid. Dat zelfde gold voor de ruimte waarin en de apparatuur waarmee ik in de loop der jaren werkte.” In al die 33 jaar heeft Betsie heel wat jonge medewerkers(sters) uit Ruurlo ingewerkt en zien komen en gaan. “Maar dat heb ik altijd met heel veel plezier gedaan.” Gastvrijheid stond ook altijd hoog in het vaandel van Betsie die bij binnenkomst van een klant veelal wel wist wat men wilde bestellen. Ze kijkt terug op een prachtige tijd met als hoogtepunten de jaarlijkse Septemberfeesten die tot voor een aantal jaren geleden nog in het centrum van Ruurlo plaatsvonden. “Drukke, hectische maar gezellige momenten.” En natuurlijk de personeelsuitjes niet te vergeten.

Smaakpolitie
Evenals toen Betsie in 2017 samen met haar collega’s een dikke duim van Rob Geus van het bekende en beruchte televisieprogramma ‘De Smaakpolitie’ kreeg. “Ik weet nog goed dat hij aan de deur stond met een cameraman. Rob Dolphijn lag toen net in het ziekenhuis. Je mag niet naar binnen. Ik moet eerst toestemming van mijn baas hebben”, zo maakte Betsie de immer kritische keurmeester duidelijk. Geus concludeerde uiteindelijk na een inspectieronde dat Plaza ‘t Snackhuus de zaak perfect voor elkaar had. “We waren als team dan ook super trots op deze prestatie. Het was één van de mooie momenten in die 33 jaar”, zo vertelt Betsie tenslotte met trots.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo