Bij eetcafé Scholten werd het voorgerecht geserveerd. Foto: Arjen Dieperink

Bij eetcafé Scholten werd het voorgerecht geserveerd. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink
VIDEO

Gastronomische Rotary-rondrit

Algemeen

REGIO - De Rotary Barchem organiseerde voor haar leden afgelopen zaterdag een rondrit met de auto. Zo’n negentien auto’s deden mee aan de toertocht die een gastronomisch karakter had.

De deelnemers werden verwens met lekkernijen van drie verschillende restaurants. Omdat de horeca tijdens de coronamaatregelen gesloten is konden zij het eten uitsluitend afhalen om er in de auto van te gaan genieten.
Bij eetcafé Scholten was alles in volle gang. In het achterzaaltje, grenzend aan de Achterstraat, werden de voorgerechten voorbereid. Aan de weg stond een tafel met twee bestekbakken klaar. Zodra de eerste auto’s bij de tafel kwamen werd het voorgerecht door Petra Sprukkelhorst bij de auto gebracht. De inzittenden kregen van haar uitleg over het gerecht, waar zij op de parkeerplaats aan de gracht van konden gaan genieten. Tevens kregen de deelnemers de routebeschrijving naar het volgende restaurant. Het hoofdgerecht, boeuf bourguignon, werd de toerrijders geserveerd bij de Ölliemölle in Borculo. De rit werd gastronomisch afgesloten met een dessert bij De Heikamp in Ruurlo.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant