-	Grensland: linksachter Judith Tielen, Alexander van der Graaff (Grensland College), Gijs Smeman (CIVON) en Nicky Eppich (Adviseur grensoverschreiden samenwerking en Public Affairs gemeente Winterswijk). Foto: PR
- Grensland: linksachter Judith Tielen, Alexander van der Graaff (Grensland College), Gijs Smeman (CIVON) en Nicky Eppich (Adviseur grensoverschreiden samenwerking en Public Affairs gemeente Winterswijk). Foto: PR

Tweede Kamerlid Judith Tielen enthousiast over duurzame onderwijsaanpak Achterhoek

Algemeen

ACHTERHOEK - Op 26 maart bracht Judith Tielen, komende vier jaar opnieuw Tweede Kamerlid voor de VVD, een werkbezoek aan de Achterhoek in het kader van de aanpak in een Leven Lang Ontwikkelen (LLO). Bezoek aan AT Techniekopleidingen en het Grensland College bracht een mooie kijk in de keuken. Tielen, die zich, in haar eigen woorden, met name bezig houdt met thema’s ‘werken en geld verdienen’: “Ik vind het mooi hoe de Achterhoek werk maakt van modulair onderwijs en hoe het hbo en mbo hier samenwerken. Daarmee zorgt de Achterhoek dat onderwijs optimaal aansluit bij de vraag uit de arbeidsmarkt en de grote opdracht rondom leven lang ontwikkelen.”

Leven Lang Ontwikkelen (LLO)
In de Achterhoek wordt samengewerkt met verschillende organisaties om goed werken en leven mogelijk te maken en te stimuleren. Een toekomstbestendige Achterhoekse arbeidsmarkt waarin de beroepsbevolking zoveel mogelijk én duurzaam meedoet, hoort daarbij. Twee locaties die zich daarop richtten, openden hun deuren voor Tielen, die graag meer wilde zien en horen na een digitale kennismaking twee weken geleden. Het bezoek startte bij AT Techniekopleidingen in Terborg. Hier nam directeur Mike Broekhuizen Tielen mee in het ontstaan van AT Techniekopleidingen en hoe met modulair onderwijs niveau 2- en niveau 3-leerlingen worden opgeleid. Bij modulair onderwijs zijn opleidingen opgeknipt in losse onderdelen, die apart van elkaar te volgen zijn. Zowel die jonge student als de technisch medewerker en hun werkgevers zijn hiermee gebaat. Het is een flexibele manier van onderwijs dus, waarbij geen complete opleiding gevolgd hoeft te worden. Samen met het Graafschap College richt AT Techniekopleidingen zich op her- en bijscholing van technisch personeel in de Achterhoek. De samenwerking met het bedrijfsleven en de positieve bijdrage van de Regio Deal kwamen ook aan bod.

De tweede helft van de ochtend was Tielen bij het CIVON in Ulft. Alexander van der Graaff, projectmanager van het Grensland College, legde uit dat deze nieuwe school Associate Degrees (tweejarige praktijkgerichte hbo-opleidingen in deeltijd naast baan te volgen) aanbiedt en grensoverschrijdend samenwerkt met Kreis Borken. Tielen was zeer geïnteresseerd tijdens het werkbezoek en stelde veel vragen. “Ik kom graag nog een keer terug naar mijn Achterhoekse roots.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant