Pieter Stam is de nieuwe eigenaar van de Plus Supermarkt in Ruurlo. Foto: Lydia ter Welle
Pieter Stam is de nieuwe eigenaar van de Plus Supermarkt in Ruurlo. Foto: Lydia ter Welle

Even voorstellen: Pieter Stam, nieuwe eigenaar van Plus Ruurlo

Algemeen

RUURLO - Pieter Stam is de nieuwe eigenaar van de Plus supermarkt in Ruurlo. Thom en Yvonne Kogelman hebben de zaak om gezondheidsredenen verkocht en afgelopen zondag overdragen aan Pieter.

Door Lydia ter Welle

Pieter Stam is 37 jaar, getrouwd met Saloa. Samen hebben zij twee kinderen: dochter Yara van vier jaar en zoon Maas van twee jaar. Het gezin woont nu nog in Wierden, maar wil zo spoedig mogelijk verhuizen naar Ruurlo.

Pieter Stam werkt al heel wat jaren voor de Plus Supermarkten. "Al heel snel nadat ik begon te werken, bij een Plus in Almelo, wist ik wat ik wilde: een supermarkt om als ondernemer zelf te leiden. Vanaf dat moment heb ik daaraan gewerkt. Na mijn hbo-opleiding heb ik nog diverse aanvullende cursussen gedaan. En ik heb als afsluiting van dat traject de interne opleiding van Plus Supermarkten gedaan tot ondernemer. Daarbij werk je twee keer zes maanden bij een Plus Supermarkt. Voor mij was dat een half jaar in Markelo en een half jaar in Apeldoorn. In die periode train je nadrukkelijk op alle vaardigheden die je nodig hebt als ondernemer die een Plus Supermarkt leidt. Op de dag dat ik hoorde dat ik geslaagd was voor die opleiding, eind januari, kreeg ik ook het verzoek om in gesprek te gaan over de overname van de Plus van Thom en Yvonne Kogelman in Ruurlo."

Pieter Stam vindt het een eer en is trots dat hij de Plus in Ruurlo mag overnemen van Thom en Yvonne Kogelman. "De reden dat zij nu stoppen, na zoveel succesvolle jaren, is erg verdrietig. Ik ben zeer vereerd dat ik hun werk mag voortzetten, en ga mijn uiterste best doen om net als het echtpaar Kogelman, een blijvend succes van deze supermarkt te maken. Ik begrijp volkomen dat medewerkers en ook klanten verdrietig zijn om het vertrek van Thom en Yvonne. Natuurlijk is elk mens, en dus ook elke ondernemer, verschillend, maar ik zie dat hier een prachtige winkel met trouwe medewerkers en trouwe klanten staat. Uiteraard wil ik die lijn graag voortzetten. Dus iedereen mag er op rekenen dat er niet ineens een heleboel verandert in de winkel en de werkwijze."

De nieuwe eigenaar van de Plus in Ruurlo wil graag kennismaken met iedereen en kijkt er naar uit iedereen te leren kennen. "Net als ik tegen de medewerkers heb gezegd, zeg ik ook tegen alle klanten: 'Spreek me aan!', als je iets te vragen, te vertellen of op te merken hebt. Ik kijk uit naar een goede samenwerking, met medewerkers, met klanten en met iedereen in Ruurlo!"

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant