Het echtpaar Marsman met hun medewerkers in de winkel van Kaas & Meer. Foto: Rob Weeber

Het echtpaar Marsman met hun medewerkers in de winkel van Kaas & Meer. Foto: Rob Weeber

Kaas & Meer viert alsnog vijfjarig bestaan

Algemeen

RUURLO - Het bleek een gouden greep, een winkel annex groothandel in biologische kaas en delicatessen in Ruurlo. Komende vanuit de groothandel in kaas, namen Ernst en Wilgar Marsman op 18 december 2015 hun intrek in het pand aan de Zuivelweg. Daar creëerden ze een winkelformule die aansloeg bij de consument die bewuste voor kwaliteit gaat. Vanaf 21 december hoopten ze met hun twee medewerkers en hun klanten het eerste lustrum te vieren. Helaas gooide corona toen roet in het eten, maar het feestje wordt nu alsnog gevierd.

Door Rob Weeber

De kern van het assortiment is biologische kaas, maar inmiddels doet het deel ‘& Meer’ uit de naam van de zaak steeds meer van zich spreken. “De winkel voorziet duidelijk in een behoefte,” leggen ze uit. “Sinds de opening zien we een stijgende lijn in de verkoop, met name door mond-tot-mondreclame. Onze biologische kazen komen overwegend uit eigen land en worden veelal zelf afgehaald bij de boer. Daarnaast zijn we drie jaar terug met ambachtelijk brood begonnen, afkomstig van bakkerij Ten Broeke uit Lochem. Het assortiment bestaat verder uit vele biologische- en streekproducten als wijnen, nootjes, zoutjes, chocolade, jam’ s en chutneys. We verkopen uitsluitend producten waar we de herkomst van kennen en waar we achter kunnen staan. De laatste jaren nam het bewustzijn voor eerlijke, ambachtelijke en streekproducten al toe, maar de coronatijd heeft die trend een opwaartse druk gegeven. Mensen kunnen niet uit eten, maar willen steeds vaker wat extra’s en dan van goede biologische of regionale kwaliteit. Dat zien we vooral in de weekenden terug.”

Het echtpaar wordt bijgestaan door twee ervaren medewerksters: dochter Kim Marsman en Jannie Wolsink die beiden op wisselende tijden aanwezig zijn door de week heen.

Hoewel 18 december 2020 de officiële datum van het jubileum was heeft Kaas & Meer besloten vanwege de coronaperikelen het eerste lustrum niet uitgebreid te vieren. "Ook omdat er voor veel collega-ondernemers op dat moment veel onzekerheden waren. We vonden het toen niet gepast om ons feestje te vieren. Maar om ons vijfjarig bestaan toch nog wat aandacht te geven, hebben we in de paasweek alsnog een leuke actie. Iedere klant krijgt bij bezoek aan de winkel een gratis jute boodschappentas mee. Speciaal daarvoor hebben we een logo laten ontwerpen door een kunstenaar. Daarop is het kasteel Ruurlo en de brug te zien. En uiteraard zijn er in die week een aantal leuke aanbiedingen, zie hiervoor de advertentie elders in dit blad", aldus Ernst en Wilgar Marsman.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant