Voorzitter Frank Mentink (links) is met het bestuur en technische commissie (achter de borden) blij met de komst van trainer Frank Bruins (rechts). Foto: Arjen Dieperink

Voorzitter Frank Mentink (links) is met het bestuur en technische commissie (achter de borden) blij met de komst van trainer Frank Bruins (rechts). Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Frank Bruins gaat Barchem-1 trainen

Algemeen

BARCHEM - Twee weken geleden werd bekend dat trainer Mike Lemmers zou gaan vertrekken SVBV in Barchem. Afgelopen zondag tekende zijn opvolger zijn contract. Het eerste van SVBV staat straks onder leiding van Frank Bruins.

Door Arjen Dieperink

Het bestuur van SVBV en de leden van de technische commissie kijken toe als Bruins het contract ondertekent. De 52-jarige Bruins is geboren en getogen en Beckum. Hij is als marketing en salesman werkzaam bij Timmerije in Noordijk. Het voetballen zit Bruins van kinds af aan in het bloed. Vijftien jaar is hij al trainer op het eerste niveau. "Ik las het bericht dat men in Barchem een trainer zocht, dat kwam precies op het juiste moment op mijn pad", laat Bruins weten.
De voorzitter van SVBV, Frank Mentink, is blij dat de vereniging Frank Bruins als trainer binnen heeft kunnen halen. Bruins kan nog niet direct aan de slag. "Bij mijn huidige club loopt mijn contract nog door. Ik heb daar al aangegeven dat ik wegga en nu het contract getekend is kan ik ook vertellen waarheen. Het trainen van het eerste zie ik als een uitdaging. De prestaties van SVBV Barchem kunnen mijns inziens nog verder worden verbeterd. Wij hebben hier goede spelers. Doordeweeks tactisch trainen en in het weekend spelen zie ik wel zitten."
Voorzitter Frank Mentink vult aan: "Ik denk dat wij wel zo'n 36 spelers hebben die de potentie bezitten om mee te doen in het eerste. Dat wordt nog een lastige keuze." Bruins zegt SVBV wel te kennen van het voetballen in de regio. Hij is niet stiekem naar trainingen gaan kijken. "Dat had ik misschien wel gedaan als er geen coronamaatregelen waren geweest. Maar tot nu toe kon je geen training zien." Toch is de nieuwe trainer ervan overtuigd dat de voetballers van het eerste team uit Barchem het nog ver gaan schoppen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo