Wandelaars kunnen toch medaille verdienen

Algemeen

Home Edition alternatief voor avondvierdaagsen Lochem en Barchem

LOCHEM/BARCHEM - Wandelliefhebbers kunnen komende zomer zeker een medaille scoren. Is het niet met de reguliere avondwandelvierdaagse in Lochem en Bachem, dan wel met de Avond4daagse-Home Edition, een initiatief van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) om de wandelaars solo of in piepkleine bubbels toch hun kilometers te laten maken.

Onder voorbehoud van de dan geldende corona maatregelen wordt de reguliere avondwandelvierdaage dit jaar in Lochem van 8 tot en met 11 juni gehouden. Organisator is de Lochemse Evenementen Organisatie (LEO.). In Barchem tekent Wandelsportvereniging DOS-Barchem voor dit evenement dat van 21 tot en met 24 juni gepland staat. Via verschillende mediakanalen wordt men door beide organisatoren op de hoogte gehouden of deze evenementen daadwerkelijk doorgang kunnen vinden.
Het alternatief van de KWBN, de Home Edition, werd vorig jaar geïntroduceerd. Hierbij vertrekt men vanaf het eigen huis. De wandelaar maakt eigen routes, via de app van eRoutes. Met die app word men tijdens de wandeling verrast met leuke berichten. Natuurlijk ontvangt iedereen na vier dagen lopen de enige echte Avond4daagse-medaille.
Met de Home Edition zorgt de KWBN ervoor dat de wandelaars niet in heel grote groepen hoeven te lopen. Men loopt alleen met een vriend(je), een sportmaat(jes) of met het gezin. Men kan de vier dagen lopen in de periode tussen 29 maart en 30 juni 2021. Tussen de eerste en de vierde dag mogen maximaal twee weken zitten. Het moet natuurlijk wel een uitdaging blijven. Men hoeft niet alleen ’s avonds of doordeweeks te lopen. Ook overdag of in het weekend kan men op pad.

Aanmelden
Vanaf 29 maart kan hiervoor het inschrijfformulier worden ingevuld. Dat is te vinden op onderstaande websites. In verband met de betaling moet voor de jongere deelnemers een ouder/verzorger de inschrijving doen. Per deelnemer zijn de kosten 6,50 euro. Daarvoor krijgt men iedere dag drie verschillende routes via de eRoutes app, in de afstand die men zelf kan kiezen: 2,5, 5 of 10 kilometer. Afhankelijk van de omgeving waar men woont, wisselen de routes in de app iedere dag. En na afronding van deze vier dagen lopen ontvangt de wandelaar de officiële Avond4daagse-medaille thuis. Uiteraard mag men meerdere malen deelnemen.
Meer informatie bij L.E.O.: Louisa Groenouwe, tel. 06-49803208 en Wandelsportvereniging DOS-Barchem: Ab Lindenschot, tel. 06-83659121.


www.leolochem.nl
www.wsvdosbarchem.nl
www.avond4daagse.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo